Λίβερπουλ: Από τα μέσα Φλεβάρη στις προπονήσεις οι Φαν Ντάικ, Ζότα, Φιρμίνο και Αρτούρ

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι ξανά διαθέσιμοι για την Λίβερπουλ οι Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, Ντιόγκο Ζότα, Ρομπέρτο Φιρμίνο και Αρτούρ Μέλο. Νοκ-άουτ με την Μπράιτον ο Καρβάλιο.

Λίβερπουλ: Από τα μέσα Φλεβάρη στις προπονήσεις οι Φαν Ντάικ, Ζότα, Φιρμίνο και Αρτούρ

Ο Γιούργκεν Κλοπ αναμένει να έχει στην διάθεσή του στις προπονήσεις της Λίβερπουλ τους Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, Ντιόγκο Ζότα, Ρομπέρτο Φιρμίνο και Αρτούρ Μέλο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο Ζότα έχει τεθεί εκτός αγωνιστικής δράσης από τον Οκτώβριο λόγω προβλήματος στην γάμπα, ενώ ο Φιρμίνο δεν έχει αγωνιστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω παρόμοιου προβλήματος και ο Φαν Ντάικ έπαθε ζημιά στον προσαγωγό κόντρα στην Μπρέντφορντ νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο Αρτούρ, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον μηρό τον Οκτώβριο, έχει παίξει μόλις 13 λεπτά ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια του δανεισμού του από την Γιουβέντους σε όλη την σεζόν, αλλά πλησιάζει και αυτός στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.

Ο Λουίς Ντίαζ με την σειρά του θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει από την επέμβαση στο γόνατο στην οποία υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο, με τον Κολομβιανό επιθετικό να μην αναμένεται να επανέλθει στην ομάδα πριν από τον Μάρτιο.

«Ο Λουίς χρειάζεται περισσότερο χρόνο, αλλά ο Ντιόγκο, ο Μπόμπι και ο Βίρτζιλ, σε δύο εβδομάδες θα πάρουν μέρος στην προπόνηση και μετά θα πρέπει να δούμε πόσο γρήγορα θα προχωρήσει από εκεί και πέρα», δήλωσε ο Κλοπ.

Ερωτηθείς για την πρόοδο του Αρτούρ, πρόσθεσε: «Θα έλεγα αρκετά καλή. Τρέχει πολύ. Αν όλα πάνε καλά τότε νομίζω ότι δύο ή τρεις εβδομάδες ίσως μέχρι να μπορέσει να μπει στις προπονήσεις της ομάδας.

Αλλά φαίνεται ότι είναι καλά για λίγο καιρό ήδη. Ήταν ένας μακροχρόνιος τραυματισμός, οπότε χρειάζεται μια σωστή προετοιμασία».

Ο Κλοπ αποκάλυψε ότι ο Φάμπιο Καρβάλιο θα χάσει τον αγώνα της Κυριακής στο FA Cup με την Μπράιτον λόγω ενός μικρού μυϊκού προβλήματος.

«Ο Φάμπιο έχει κάτι μικρό, αλλά δεν θα είναι έτοιμος. Ίσως μπορεί να προπονηθεί σήμερα, αλλά δεν θα είναι 100% έτοιμος για το Σαββατοκύριακο. Ο Μίλι (Τζέιμς Μίλνερ) δεν προπονήθηκε για μία ημέρα, αλλά είναι καλά. Δεν υπάρχει τραυματισμός».

Ο κεντρικός αμυντικός Νατ Φίλιπς έχασε προπονήσεις αυτή την εβδομάδα λόγω ενός βαρέως κρυολογήματος. Η επιστροφή του Ρις Γουίλιαμς από τον δανεισμό του στην Μπλάκπουλ άνοιξε την πόρτα στον Φίλιπς για να εξασφαλίσει μια μεταγραφή πριν από την λήξη της προθεσμίας της επόμενης Τρίτης με τον Κλοπ να προσθέτει: «Εξαρτάται από τις προσφορές. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα. Θα το δούμε».