Λίβερπουλ: Απέβαλε 16 οπαδούς της Τσέλσι για εμετικά συνθήματα σχετικά με το Χίλσμπορο

Η Λίβερπουλ απέβαλε από το Άνφιλντ δεκαέξι οπαδούς της Τσέλσι για τα εμετικά συνθήματα που ακούστηκαν σε σχέση με την τραγωδία του Χίλσμπορο.

Λίβερπουλ: Απέβαλε 16 οπαδούς της Τσέλσι για εμετικά συνθήματα σχετικά με το Χίλσμπορο

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της "λευκής" ισοπαλίας της Λίβερπουλ με την Τσέλσι για την Premier League το Σάββατο.

Σε κάθε έναν από τους οπαδούς δόθηκε αρχικά μια προειδοποίηση από τους φροντιστές να μην επαναλάβουν τα συνθήματα σχετικά με την καταστροφή του 1989, η οποία οδήγησε 97 ποδοσφαιρόφιλους να χάσουν τη ζωή τους. Στη συνέχεια τους συνόδευσαν έξω από το στάδιο αφού δεν συμμορφώθηκαν.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται τώρα σε διάλογο με τις αρχές για το τι περισσότερο μπορεί να γίνει για την καταπολέμηση του προβλήματος.

Το σωματείο οπαδών Spirit of Shankly έχει στείλει επιστολή στην Premier League, την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας και την Football League ζητώντας τους να κάνουν περισσότερα για τα εμετικά συνθήματα που έχουν ακουστεί επανειλημμένα σε αγώνες αυτή τη σεζόν.

Δύο οπαδοί των γηπεδούχων συνελήφθησαν από την αστυνομία του Μέρσεϊσάιντ έξω από το Άνφιλντ πριν την αναμέτρηση για ομοφοβικά συνθήματα ύστερα από δύο ξεχωριστά, μεμονωμένα περιστατικά. Δεν υπήρξαν περιπτώσεις επανάληψης των συνθημάτων μέσα στο γήπεδο.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος έχει μιλήσει δημόσια για το πώς πρέπει να αλλάξουν οι συμπεριφορές, έγραψε στο επίσημο πρόγραμμα του αγώνα: "Με την Τσέλσι να είναι αντίπαλός μας, είναι λογικό να δείξω επίσης ευγνωμοσύνη στους οπαδούς μας για το έργο που έκαναν για να σταματήσουν ένα σύνθημα που δεν ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά της πόλης μας, του συλλόγου μας ή του λαού μας.

Δεν θα αναφερθώ ονομαστικά σε αυτό το σύνθημα γιατί πιστεύω ότι όσο λιγότερο μπορούμε να το ακούσουμε και να το δούμε τόσο το καλύτερο, αλλά το πραγματικά, πραγματικά θετικό είναι ότι οι οπαδοί ενώθηκαν για να προσπαθήσουν να το κάνουν παρελθόν. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί όχι μόνο σήμερα αλλά και στο μέλλον".