Ρότζερς: «Είμαι αξιοπρεπής προπονητής, αλλά δεν είμαι μάγος»

Ο προπονητής της Λέστερ, Μπρένταν Ρότζερς, υποστήριξε ότι "δεν είναι μάγος", καθώς ο σύλλογος συνεχίζει να εργάζεται με περιορισμένο προϋπολογισμό.

Ρότζερς: «Είμαι αξιοπρεπής προπονητής, αλλά δεν είμαι μάγος»

Ο Μπρένταν Ρότζερς δήλωσε ότι οι καθαρές μεταγραφικές δαπάνες από τα σχεδόν τέσσερα χρόνια της θητείας του είναι μόλις 10 εκατομμύρια λίρες και υποστηρίζει ότι οι άμεσοι αντίπαλοί τους, η Άστον Βίλα, η Γουέστ Χαμ και η Νιούκαστλ - την οποία η Λέστερ αντιμετωπίζει αύριο στον προημιτελικό του Carabao Cup στο St James's Park - έχουν πολύ περισσότερους πόρους και αφήνουν πίσω τους τον σύλλογο των East Midlands.

Μετά την όγδοη θέση που κατέλαβε την περασμένη σεζόν, η Λέστερ είναι 13η στην Premier League ύστερα από 18 αγώνες. Ο Ρότζερς προσπαθεί να φέρει τουλάχιστον τρεις παίκτες σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, αλλά λέει ότι θα πρέπει να τεντώσει το μεταγραφικό του μπάτζετ για να πετύχει τον στόχο του.

Ο 49χρονος το συνέκρινε με τους οικονομικούς πόρους που διαθέτουν οι άλλοι σύλλογοι, πόσο μάλλον οι έξι μεγάλοι, οι οποίοι έχουν ακόμη μεγαλύτερο μπάτζετ για να παίξουν.

"Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία", είπε όταν ρωτήθηκε αν η Νιούκαστλ θα ενταχθεί πλέον στην ελίτ της Πρέμιερ Λιγκ με την οικονομική υποστήριξη των ιδιοκτητών της, του Σαουδαραβικού Δημόσιου Επενδυτικού Ταμείου.

"Αλλά και αυτές οι ομάδες δεν μπορούν να ντρέπονται να το λένε αυτό. Είναι ένας από τους τρόπους για να προχωρήσει κανείς μπροστά στο παιχνίδι.

Αν κοιτάξετε τις καθαρές δαπάνες της Νιούκαστλ τον τελευταίο χρόνο, μαζί με τη φανταστική προπόνηση του Έντι (Χάουι, προπονητής) και του επιτελείου του, καθώς και την υποδομή από εκεί που ήταν μέχρι τώρα, θέλουν να χτίσουν και να δημιουργήσουν κάτι.

Θα το κάνουν με σύνεση και λογική, αλλά έχουν τους πόρους για να το κάνουν αυτό. Έτσι είναι το σύγχρονο παιχνίδι και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία".

Πώς θα λύσουν ο Μπρένταν Ρότζερς και η Λέστερ το αίνιγμα της μεταγραφικής περιόδου;

"Κοιτάξτε μερικές από τις άλλες ομάδες - τις καθαρές δαπάνες της Άστον Βίλα τα τελευταία χρόνια. Η Γουέστ Χαμ επίσης. Γίνεται μια πραγματική πρόκληση".

Η Λέστερ δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να φέρει καμία νέα μεταγραφή, ενώ ο Ρότζερς επιβεβαίωσε επίσης ότι δεν έχει δεχθεί καμία προσφορά για κάποιον από την τρέχουσα ομάδα.

Υπό τον Ρότζερς, η Λέστερ έχει κατακτήσει δύο τρόπαια - το Κύπελλο Αγγλίας και το Community Shield - έχει φτάσει σε έναν ευρωπαϊκό ημιτελικό, έχει τερματίσει δύο φορές στην πρώτη πεντάδα της Premier League και μία φορά στην όγδοη θέση. Η ισοπαλία με τη Νιούκαστλ είναι επίσης ο έκτος προημιτελικός κυπέλλου κατά την διάρκεια της θητείας του ως επικεφαλής.

Ο Ρότζερς παραδέχεται ότι η πρόκληση της προσπάθειας να κρατήσει την Λέστερ στη διεκδίκηση της νίκης με ομάδες όπως η Νιούκαστλ, η Βίλα και η Γουέστ Χαμ γίνεται όλο και πιο δύσκολη, αλλά ο ίδιος απολαμβάνει την πρόκληση.

"Αν κοιτάξετε τις καθαρές δαπάνες μας από τότε που είμαι εδώ, είναι περίπου 10 εκατομμύρια λίρες, στα τριάμισι χρόνια που είμαι εδώ", πρόσθεσε. "Συγκρίνετε το με τους ανταγωνιστές μας, όπως η Άστον Βίλα, η Γουέστ Χαμ, η Νιούκαστλ. Είναι πάνω από 250 εκατ. λίρες (οι καθαρές δαπάνες της Νιούκαστλ την περίοδο αυτή ήταν 300 εκατ. λίρες, με 210 εκατ. λίρες μόνο πέρυσι).

Είναι μεγάλη η διαφορά. Νομίζω ότι είμαι ένας αξιοπρεπής προπονητής, αλλά δεν είμαι μάγος.

Πρέπει να δείτε την πραγματικότητα. Είναι τόσο σημαντικό για κάθε σύλλογο οι οπαδοί να μπορούν να ονειρεύονται, αλλά υπάρχει μια πραγματικότητα και ένας λόγος για τον οποίο τα τρόπαια έχουν κατακτηθεί κυρίως από τους μεγαλύτερους συλλόγους με τους μεγαλύτερους πόρους, αυτό είναι φυσικό.

Αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να προσπαθούμε περισσότερο ή να δουλεύουμε πιο σκληρά και έχουμε αποδείξει στα δύο παιχνίδια στο Γουέμπλεϊ ότι μπορούμε να πάρουμε ένα τρόπαιο στο σπίτι μας. Αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ όσο είμαι εδώ, γιατί αυτό θέλουμε να κάνουμε και ξέρω ότι και οι παίκτες θέλουν πολύ να το κάνουν".