Λίβερπουλ: Τα έβαλε με τον διαιτητή ο Κλοπ μετά την ήττα από την Μπρέντφορντ

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ επέκρινε την απόδοση του διαιτητή Στιούαρτ Άτγουελ μετά την ήττα της Δευτέρας με 3-1 εκτός έδρας από την Μπρέντφορντ, υποστηρίζοντας ότι το τρίτο γκολ των γηπεδούχων ήταν ένα "ξεκάθαρο φάουλ".

Λίβερπουλ: Τα έβαλε με τον διαιτητή ο Κλοπ μετά την ήττα από την Μπρέντφορντ

Η ήττα αυτή ήταν η πρώτη της Λίβερπουλ απέναντι στην Μπρέντφορντ σε όλες τις διοργανώσεις από το 1938 και προήλθε από τα γκολ των Γιοάνε Γουίσα και Μπράιαν Μπεουμό, καθώς και από ένα αυτογκόλ του Ιμπραχίμα Κονατέ.

Το καθοριστικό γκολ του Μπεουμό σημειώθηκε στο 84ο λεπτό. Ο επιθετικός μάζεψε μια μακρινή μπάλα προς τα εμπρός, έκανε μια ελαφριά επαφή με τον Κονατέ που έστειλε τον αμυντικό στο έδαφος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, νικώντας τον Άλισον.

Ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι δεν μπορούσε να σεβαστεί το γκολ, προσθέτοντας: "Αν έχετε παίξει ποτέ ποδόσφαιρο και τρέχετε ένα πλήρες σπριντ και δέχεστε ένα ελαφρύ σπρώξιμο, πέφτετε κάτω επειδή δεν μπορείτε να κρατήσετε την ισορροπία σας, έτσι είναι και το βλέπετε αυτό με τον Ίμπου (Κονατέ)".

Ερωτηθείς για το αν θα μιλήσει στους διαιτητές του αγώνα για τις αποφάσεις, ο Κλοπ είπε: "Στην πραγματικότητα είναι ακριβώς το ίδιο όπως θα μιλούσα στον φούρνο μικροκυμάτων μου, δεν παίρνεις καμία απάντηση πραγματικά. Είναι πάντα το ίδιο.

Το VAR κρύβεται πίσω από τη φράση "όχι ξεκάθαρο και προφανές". Ο διαιτητής πρέπει να το εξηγήσει αυτό".

Ο Κλοπ επέκρινε επίσης την διαιτησία για τη σωματική επαφή των παικτών της Μπρέντφορντ κατά την διάρκεια των επιθετικών τους στημένων φάσεων, λέγοντας ότι "τεντώνουν τους κανόνες" όσον αφορά την επαφή.

"Δεν περιμένω τίποτα υπέρ μας, αλλά περιμένω ότι το κράτημα είναι κράτημα, το σπρώξιμο είναι σπρώξιμο και το φάουλ είναι φάουλ. Υπάρχει λόγος που η Μπρέντφορντ είναι τόσο επιτυχημένη στις στημένες φάσεις επιθετικά και όχι αμυντικά. Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις στην αντίπαλη περιοχή".

Η Μπρέντφορντ φάνηκε να σκοράρει από κόρνερ τρεις διαφορετικές φορές κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου - οι δύο ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, αλλά το αυτογκόλ του Κονατέ μέτρησε κανονικά.

"Δεν είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που αμυνθήκαμε στις στημένες φάσεις. Δεν συμπεριφερθήκαμε τέλεια, αλλά η Μπρέντφορντ τεντώνει τους κανόνες σε αυτές τις στιγμές. Προφανώς αυτό μπορείς να κάνεις τώρα με τους διαιτητές.

Μην με παρεξηγήσετε, αυτό είναι έξυπνο, αλλά το κάνουν. Αν ξεχωρίζατε όλες τις καταστάσεις θα βρίσκατε πέντε φάουλ αλλά επειδή είναι τόσο χαοτικό κανείς δεν το βλέπει στο τέλος. Αυτό κάνουν και είναι καλό, πολύ, πολύ καλό".

Κληθείς να απαντήσει στον ισχυρισμό ότι η ομάδα του τέντωσε τους κανόνες, ο προπονητής της Μπρέντφορντ, Τόμας Φρανκ, δήλωσε "Υποθέτω ότι έχουμε κάποιους πολύ, πολύ καλούς διαιτητές. Έχουμε τέσσερις στο γήπεδο και μετά μια αίθουσα VAR και νομίζω ότι ποτέ δεν ήταν πιο δύσκολο να πετύχεις γκολ.

Αλλά είμαι φυσικά χαρούμενος που μας επαίνεσε και είναι ένα εύσημο για την καλή δουλειά που κάνουμε στις επιθετικές μας στημένες φάσεις".

Ο Κλοπ εξέφρασε επίσης το παράπονο του για τις χαμένες ευκαιρίες που είχε η Λίβερπουλ να προηγηθεί νωρίς, λέγοντας: "Ξεκινήσαμε αρκετά καλά στο παιχνίδι. Θα μπορούσαμε, ίσως θα έπρεπε να είχαμε προηγηθεί με 2-0 πριν εκτελέσουν το πρώτο κόρνερ. Το παλέψαμε, αλλά ήταν πολύ περισσότερο ένα παιχνίδι που ήθελαν αυτοί παρά ένα παιχνίδι που θέλαμε εμείς.

Είχαμε στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο και ξέραμε ότι το χρειαζόμασταν ξανά και ξανά. Ήμασταν τότε σε μια πολύ καλή στιγμή, αλλά μετά δεν μπορούμε να το προωθήσουμε. Μπορούσαν να το υπαγορεύσουν.

Το παιχνίδι κρίθηκε από το δεύτερο γκολ, το οποίο είναι απολύτως δικό μας λάθος. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδοση, ξεκάθαρα".

Το αποτέλεσμα αυτό ανέβασε την Μπρέντφορντ στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League, μόλις δύο βαθμούς πίσω από την έκτη Λίβερπουλ.