Πελέ: Παραμένει κλειστό ύστερα από μισό αιώνα το ντουλάπι του στα αποδυτήρια της Σάντος

Το ντουλάπι του αείμνηστου Πελέ στα αποδυτήρια του Βίλα Μπελμίρο παραμένει κλειστό 49 χρόνια μετά το τελευταίο του παιχνίδι, με τον πρόεδρο της Σάντος να μιλά για το ενδεχόμενο να ανοίξει λύνοντας το μυστήριο αναφορικά με το περιεχόμενό του. 

Πελέ: Παραμένει κλειστό ύστερα από μισό αιώνα το ντουλάπι του στα αποδυτήρια της Σάντος

Ο θρύλος Πελέ πέρασε στην αιωνιότητα, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών την περασμένη Πέμπτη (29/12). Η σορός του θρύλου του ποδοσφαίρου βρίσκεται στο γήπεδο της Σάντος και έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Ο Πελέ θριάμβευσε στην Σάντος μέχρι και το 1974 και το ντουλάπι του στα αποδυτήρια του Βίλα Μπελμίρο έχει παραμείνει κλειδωμένο σχεδόν για μισό αιώνα.

Στο τελευταίο του παιχνίδι με την Σάντος, κόντρα στην Πόντε Πρέτα, ο μυθικός Βραζιλιάνος έπαιξε μόνο στο πρώτο ημίχρονο, δεχόμενος τιμές στον αγωνιστικό χώρο. Με το πέρας της αναμέτρησης επέστρεψε στα αποδυτήρια και κλείδωσε το ντουλάπι του, κρατώντας ο ίδιος το κλειδί. Το βραζιλιανικό globo αναφέρει δε, ότι κράτησε μέσα ένα άγνωστο αντικείμενο.

Η Σάντος αποφάσισε έκτοτε να μην ανοίξει το ντουλάπι του, ακόμα και όταν έγινε ανακαίνιση εντός των αποδυτηρίων. Εντούτοις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας, Αντρές Ρουέντα, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο το ντουλάπι να ανοίξει και να λυθεί το μυστήριο για το τι υπάρχει μέσα.

«Δεν υπήρχε ποτέ ως σκέψη να το ανοίξουμε. Τώρα θα μιλήσουμε στην οικογένειά του να δούμε τι θα κάνουν. Αν θα τελειώσει το μυστήριο ή θα συνεχιστεί».