Τσέλσι: Ετοιμάζει πρόταση 35 εκατομμυρίων ευρώ για τον Μπαντιασίλ

Η Τσέλσι εργάζεται για την απόκτηση ενός νέου αριστερού κεντρικού αμυντικού και -όπως δείχνουν τα πράγματα- ο Μπενουά Μπαντιασίλ της Μονακό είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος.

Τσέλσι: Ετοιμάζει πρόταση 35 εκατομμυρίων ευρώ για τον Μπαντιασίλ

Η αναζήτηση ενός νέου παίκτη για την θέση αυτή συνεχίζεται από την προηγούμενη περίοδο, όταν η Τσέλσι είχε συμφωνήσει στους προσωπικούς όρους με τον Γιόσκο Γκβαρντιόλ της RB Λειψίας, αλλά δεν μπόρεσε να έρθει σε συμφωνία για το ποσό της μεταγραφής.

Το ενδιαφέρον της για τον Κροάτη διεθνή παραμένει, ωστόσο η αυξανόμενη αξία του ανάγκασε την Τσέλσι να διευρύνει την αναζήτηση και να εξετάσει εναλλακτικές επιλογές για τον Ιανουάριο ή το επόμενο καλοκαίρι.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο Ίβαν Εντικά - ο οποίος θα είναι διαθέσιμος ως ελεύθερος όταν το συμβόλαιό του με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης λήξει στις 30 Ιουνίου - και ο αμυντικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν Πιέρο Χινκάπι.

Ωστόσο, ο Μπαντιασίλ έχει αναδειχθεί ως προτεραιότητα προς το παρόν και η Τσέλσι συζητά με την Μονακό για την μεταγραφή του Γάλλου διεθνή. Αν και προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ της ομάδας της Premier League και της αντίστοιχης της Ligue 1, πολλές πηγές πιστεύουν ότι θα ενταχθεί τις επόμενες εβδομάδες έναντι περίπου 35 εκατομμυρίων ευρώ (37 εκατ. δολάρια, 30 εκατ. λίρες).

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί μια εκτεταμένη διαδικασία σκάουτινγκ, κατά την οποία η Τσέλσι επικεντρώθηκε σε ένα αρκετά συγκεκριμένο προφίλ και ηλικιακό γκρουπ. Οι Μπαντισίλ, Γκβαρντιόλ, Εντικά και Χινκάπι κατέχουν παρόμοιο ρόλο και είναι 21, 20, 23 και 20 ετών αντίστοιχα.

Η Τσέλσι θαυμάζει τα μοντέλα πολλαπλών συλλόγων στα οποία συμμετέχουν η Μονακό και η Λειψία και πρόσφατα ασχολήθηκε και με τις δύο ομάδες, έχοντας διορίσει τους Laurence Stewart και Christopher Vivell ως τεχνικούς διευθυντές.

Εάν ο Μπαντισίλ ενταχθεί, θα συνεχιστεί η εστίαση των ιδιοκτητών στην προσπάθεια να φέρουν νέους παίκτες στον σύλλογο. Η Τσέλσι πρόσθεσε το καλοκαίρι τους Τσουκουμέκα (18 ετών), Φοφανά (21 ετών), Κουκουρέγια (24 ετών) και Καζαντέι (19 ετών), ενώ υπογράφει και τον 19χρονο Ντατρό Φοφανά από τη νορβηγική Μόλντε.

Η άφιξή του θα συμβάλει στην ενίσχυση ενός τμήματος της ομάδας που υπέφερε μετά την αποχώρηση των Αντόνιο Ρούντιγκερ και Αντρέας Κρίστενσεν με ελεύθερη μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι. Θα συναγωνιστεί μαζί με τους Τιάγκο Σίλβα, Καλιντού Κουλιμπαλί, Τρεβό Τσαλομπά και Γουέσλι Φοφανά για τις θέσεις των κεντρικών αμυντικών, με τους Κουκουρέγια και Ρις Τζέιμς να μπορούν να παίξουν εκεί και σε μια τριάδα.

Ο Μπαντιασίλ είναι ένας αμυντικός ύψους 1,80 μ. που είναι καλός στην μπάλα, απίστευτα γρήγορος και ο οποίος έχει εντυπωσιάσει στην Γαλλία κλέβοντας τακτικά την μπάλα από τους αντιπάλους χωρίς να χρειάζεται να πέσει στο έδαφος.

Έχει επίσης μεγάλη εμπειρία για κάποιον τόσο νέο, έχοντας ήδη παίξει 135 φορές για τη Μονακό.