Λίντερς: «Η Λίβερπουλ μπορεί να ανταπεξέλθει χωρίς τον Ντίας»

Ο βοηθός του Γιούργκεν Κλοπ, Πεπ Λίντερς παραδέχεται ότι ο Λουίς Ντίας θα του λείψει πολύ, αλλά επιμένει ότι η Λίβερπουλ μπορεί να ξεπεράσει την απώλειά του, καθώς θέλει να διεκδικήσει την δόξα στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Λίντερς: «Η Λίβερπουλ μπορεί να ανταπεξέλθει χωρίς τον Ντίας»

Ο διεθνής Κολομβιανός της Λίβερπουλ είναι απίθανο να αγωνιστεί ξανά μέχρι τον Μάρτιο, αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, ενώ ο συμπαίκτης του Ντιόγκο Ζότα παραμένει επίσης εκτός δράσης. Ένας τραυματισμός στηΝ γάμπα αναμένεται να τον κρατήσει εκτός μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου ή τον Φεβρουάριο.

"Σχετικά με τον Λουίς, όλοι γνωρίζουμε την επίδραση που είχε σε αυτή την ομάδα. Για τον ίδιο και για την ομάδα, είναι πραγματικά λυπηρό αυτό που συνέβη, αλλά έχει τον χαρακτήρα να επιστρέψει δυνατός και να μας βοηθήσει πραγματικά. Ελπίζω όλα να κυλήσουν ομαλά", λέει ο Λίντερς.

"Ο Ζότα είναι μέσα στα χρονικά περιθώρια. Ήταν μαζί μας στο Ντουμπάι. Ήταν ωραίο για κάποιον με μακροχρόνιο τραυματισμό να βγει από τον αγγλικό καιρό στη λιακάδα. Ήταν σε όλες τις συναντήσεις παρακολούθησης βίντεο και είχαμε πολλές από αυτές".

Η Λίβερπουλ επιστρέφει στην δράση την Πέμπτη (22/12, 22:00, Action24) εκτός έδρας με την Μάντσεστερ Σίτι για το Carabao Cup με τον Λίντερς να είναι σίγουρος ότι θα αποκομίσει τα οφέλη της πρόσφατης προετοιμασίας στο Ντουμπάι.

Εκτός από τον Γάλλο Ιμπραχίμα Κονατέ, όλα τα αστέρια του Μουντιάλ του συλλόγου έχουν επιστρέψει στο προπονητικό της κέντρο, αλλά κάποιοι θα επανέλθουν στην ομάδα σταδιακά. Ο Κέρτις Τζόουνς εξακολουθεί να είναι εκτός, αλλά οι Τζόελ Μάτιπ και Ναμπί Κεϊτά είναι και πάλι σε θέση να αγωνιστούν.

"Είναι κάτι καινούργιο για εμάς με ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στην μέση της σεζόν. Μας έδωσε την ευκαιρία να ανανεωθούμε όσον αφορά την ξεκούραση αλλά και τις αρχές μας στο γήπεδο", λέει.

"Αυτοί που έπαιξαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο έκαναν πολύ κόσμο υπερήφανο. Έχουν ρυθμό, αλλά χρειάζονταν και κάποιο διάστημα διακοπών. Παίκτες όπως ο Χέντο (Τζόρνταν Χέντερσον), ο Τρεντ (Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο Άλι (Αλίσον) και ο Φαμπίνιο επέστρεψαν με ένα δυνατό συναίσθημα και καλή ενέργεια, κάτι που είναι σημαντικό.

Έχουμε ακόμα μία προπόνηση και μετά θα δούμε πώς είναι όλοι σωματικά. Το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν ένα συναισθηματικός οδοστρωτήρας για πολλούς από αυτούς.

Είχαμε μια πολύ καλή προετοιμασία στο Ντουμπάι. Η ομαδικότητα, το πνεύμα, η πείνα, το πάθος, ο αγώνας - αυτή η ομάδα έχει 100% κίνητρο για την Σίτι και για το δεύτερο μισό της σεζόν".

Οι έφηβοι Μπέν Ντόουκ, Μπόμπι Κλάρκ και Στέφαν Μπάζετιτς θα μπορούσαν να αγωνιστούν εναντίον της Σίτι με τον Λίντερς να είναι ενθουσιασμένος με τις δυνατότητές τους.

"Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Πιστεύουμε ότι πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες στα ταλέντα μας, όχι μόνο απέναντι σε αντιπάλους χαμηλότερης κατηγορίας. Πιστεύουμε σε αυτούς", προσθέτει.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο η Λίβερπουλ να ενισχύσει την ομάδα της την περίοδο του Ιανουαρίου, ο Λίντερς δήλωσε: "Δεν είναι η αίθουσα συνεδριάσεων. Αυτά τα πράγματα τα συζητάμε στην αίθουσα συνεδριάσεων! Την επόμενη φορά που θα καθίσει εδώ ο Γιούργκεν, μπορείτε να τον ρωτήσετε. Είμαστε πάντα έτοιμοι, είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για τον κατάλληλο παίκτη, την σωστή στιγμή, το σωστό συναίσθημα".