Αρτέτα για τον τραυματισμό του Ζεσούς: «Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε δυνατοί»

Ο Μικέλ Αρτέτα παραδέχθηκε πως δεν ξέρει ότε θα επιστρέψει ο Γκαμπριέλ Ζεσούς από τον τραυματισμό του στο γόνατο και θα «εξετάσει τις επιλογές του» ενόψει και της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Αρτέτα για τον τραυματισμό του Ζεσούς: «Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε δυνατοί»

Ο Μικέλ Αρτέτα δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ακόμη πότε θα επιστρέψει ο Γκαμπριέλ Ζεσούς από τον τραυματισμό του στο γόνατο και παραδέχεται ότι η Άρσεναλ θα «εξετάσει τις επιλογές του» με την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου προ των πυλών.

Ο Ζεσούς τραυματίστηκε ενώ έπαιζε για την Βραζιλία σε έναν αγώνα της φάσης των ομίλων με το Καμερούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο 25χρονος είχε ξεκινήσει κάθε παιχνίδι της Premier League πριν από την διακοπή του χειμερινού τουρνουά και τα πέντε γκολ του είχαν βοηθήσει την Άρσεναλ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Αρτέτα υπογράμμισε ότι η αποκατάσταση του επιθετικού θα γινόταν «μέρα με την μέρα» και ενώ παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε να βρει λύσεις μέσα από την ομάδα του, έθεσε την πιθανότητα να αναζητήσει ενισχύσεις.

Ερωτηθείς εάν υπήρχε χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του Ζεσούς, ο Αρτέτα – μιλώντας μετά την νίκη με 3-0 επί της Λυών – είπε:

«Όχι. Ξέρουμε ότι χρειαζόταν κάποια επέμβαση στο γόνατο. Θα πρέπει να το παίρνουμε μέρα με την μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα και να δούμε (που) θα μας βγάλει.

Σχετικά με το αν ο τραυματισμός είχε επηρεάσει την μεταγραφική στρατηγική της Άρσεναλ ενόψει της χειμερινής περιόδου, πρόσθεσε: «Αυτό που επηρεάζει είναι ποιοι είμαστε ως ομάδα γιατί μας δίνει τόσα πολλά, οπότε τι μπορούμε να κάνουμε μετά από αυτό, όταν ξέρουμε το χρονοδιάγραμμα (της ανάρρωσής του) και όταν μπορέσουμε να τον έχουμε πίσω, θα δούμε τις επιλογές και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη σωστή απόφαση.

Νιώθω ότι η ομάδα μου είναι πολύ καλή. Δυστυχώς, είχαμε τραυματισμούς και θα προσπαθήσουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε δυνατοί.

Έχουμε παίκτες. Έχουμε τους παίκτες που μπορούν να μας δώσουν τις επιδόσεις και την συνέπεια που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε από εκεί που είμαστε;».

Η Άρσεναλ συνεχίζει την προσπάθειά της στην Premier League εναντίον της Γουέστ Χαμ την Boxing Day και αντιμετωπίζει τις Νιούκαστλ, Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο καθώς επιδιώκει να παραμείνει στην κορυφή.