Νιουκάστλ: Παραχωρεί δανεικό τον Κουόλ παρά τις καλές του εμφανίσεις στο Μουντιάλ

Η Νιουκάστλ εξακολουθεί να σκοπεύει να στείλει τον Γκαράνγκ Κουόλ ως δανεικό τον Ιανουάριο και έχει λάβει σημαντικό ενδιαφέρον για τον 18χρονο από την Αγγλία και το εξωτερικό, αλλά ο προσωρινός προορισμός του δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Νιουκάστλ: Παραχωρεί δανεικό τον Κουόλ παρά τις καλές του εμφανίσεις στο Μουντιάλ

Ο Γκαράνγκ Κουόλ της Νιουκάστλ εντυπωσίασε κατά την διάρκεια των δύο εμφανίσεών του στο Παγκόσμιο Κύπελλο για την Αυστραλία και λίγο έλειψε να στείλει το ματς με την Αργεντινή για τους "16" στην παράταση με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες να εξουδετερώνει το σουτ του στις καθυστερήσεις.

Ο Νταν Άσγουορθ, ο αθλητικός διευθυντής της Νιουκάστλ, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόκτηση του Αυστραλού διεθνή και παρακολούθησε στενά την εξέλιξή του, με τον σύλλογο να ενθαρρύνεται από την πρόοδό του, μετά από έξι γκολ και τρεις ασίστ σε μόλις 327 λεπτά σε 13 εμφανίσεις ως αλλαγή στην A-League. Όμως, δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει μόνο έναν αγώνα για την πρώτη ομάδα, στο Κύπελλο Αυστραλίας, η Νιουκάστλ αισθάνεται ότι είναι απαραίτητο να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία ως δανεικός, πιθανότατα στην Ευρώπη.

Αν και η Νιουκάστλ συμφώνησε να αποκτήσει τον Κουόλ από την Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς, η μεταγραφή δεν θα γίνει επίσημη μέχρι την 1η Ιανουαρίου, μόλις ανοίξει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου και ο επιθετικός πρόκειται να εμφανιστεί για την τωρινή του ομάδα στην A-League τις επόμενες εβδομάδες. Επέστρεψε στην Αυστραλία την Δευτέρα φορώντας τη φανέλα της Νιουκάστλ και αύριο θα επιστρέψει στις προπονήσεις με τους Μάρινερς.

Ένας άλλος πολύπλοκος παράγοντας για τη Νιουκάστλ είναι η εξασφάλιση άδειας εργασίας από τον Κουόλ για να παίξει στην Αγγλία. Οι ποδοσφαιριστές που εντάσσονται από το εξωτερικό πρέπει να λάβουν βίζα για να παίξουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και, παρόλο που η εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα βοηθήσει την υπόθεση του Κουόλ, η διαδικασία μετά το Brexit παραμένει σε μεγάλο βαθμό περιπλεγμένη.

Ο Κουόλ είναι απίθανο να λάβει αυτόματα Έγκριση από το Κυβερνητικό Σώμα (GBE) της FA, αλλά η Νιουκάστλ ελπίζει ότι οι εμφανίσεις του στο Κατάρ - όταν έγινε ο πρώτος έφηβος μετά τον Πελέ, το 1958, που εμφανίστηκε στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου - θα σημαίνει ότι λαμβάνει άδεια εργασίας.

Ανεξάρτητα από αυτό, ο Κουόλ είναι πολύ απίθανο να εμφανιστεί τακτικά στην πρώτη ομάδα του Έντι Χάουι αυτή την σεζόν, γι' αυτό και ο δανεισμός θεωρείται απαραίτητος.

Έχουν ήδη γίνει αρκετές διερευνητικές προτάσεις για τον Κουόλ από συλλόγους στην Αγγλία και σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πιθανότερο μια προσωρινή μετακόμιση στην Γηραιά ήπειρο. Η Πορτογαλία και η Γερμανία είναι πιθανοί προορισμοί, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη η τελική απόφαση.