La Liga: Ζητά τιμωρία της Γιουβέντους

Η La Liga ζήτησε να επιβληθούν άμεσα αθλητικές κυρώσεις στην Γιουβέντους.

La Liga: Ζητά τιμωρία της Γιουβέντους

Το διοικητικό συμβούλιο της Γιουβέντους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Αντρέα Ανιέλι και του αντιπροέδρου Πάβελ Νέντβεντ, παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους την Δευτέρα (28/11).

Και τώρα η La Liga κοινοποίησε μια δημόσια επιστολή στην οποία ανέφερε: «Μετά την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου της Γιουβέντους αργά την Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, η La Liga απαιτεί να επιβληθούν άμεσες αθλητικές κυρώσεις στον σύλλογο.

Η La Liga υπέβαλε επίσημη καταγγελία κατά της Γιουβέντους στην UEFA τον Απρίλιο του 2022 αναφέροντας παραβιάσεις του οικονομικού fair play που διερευνώνται από την ιταλική Guardia di Finanza, μια υπηρεσία επιβολής του νόμου υπό την εποπτεία του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών της χώρας, και της Εισαγγελίας στο Δικαστήριο του Τορίνο.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες ότι η Γιουβέντους αντιμετώπισε μεταγραφές πάνω από την εύλογη αξία, με αποτέλεσμα την παραβίαση των απαιτήσεων εξισορρόπησης της UEFA. Επιπροσθέτως, η καταγγελία κατηγορεί ότι η Γιουβέντους απέκρυψε τον πραγματικό μισθό των παικτών της.

Αυτή την Δευτέρα, στην ίδια δήλωση που ανακοινώνει την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου της, η Γιουβέντους αναγνωρίζει οικονομικές λογιστικές παρατυπίες, οι οποίες στοχεύουν επίσης μεταξύ άλλων στην παραπλάνηση των αρχών του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι της UEFA.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας της για την προώθηση του οικονομικά βιώσιμου ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, η La Liga, συνεχίζει να επιδιώκει αυτές τις καταγγελίες κατά της Γιουβέντους και απαιτεί να επιβληθούν άμεσες αθλητικές κυρώσεις στον σύλλογο από τις αρμόδιες οκαρίνες».