Το έκανε να φαίνεται εύκολο μάλλον...

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή της Euroleague, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να παραδίδει μαθήματα διαχείρισης ρόστερ.

Το έκανε να φαίνεται εύκολο μάλλον...

Ήταν δεν ήταν ένας στόχος στην αρχή της σεζόν, ο Ολυμπιακός το κάνει ξανά. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν τη Χάποελ Τελ Αβίβ στη Σόφια και πιθανότατα θα καταλάβει για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Και ναι, συμφωνούμε ότι το δέλεαρ για να πετύχει κάποιος κάτι τέτοιο είναι μηδαμινό. Με όποιον αντίπαλο και να παίξει, θα χρειαστεί να ιδρώσει για να προκριθεί στο Final Four, το οποίο με τη σειρά του είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Παρόλα αυτά, θα γίνει τα επόμενα χρόνια αντιληπτό το πόσο δύσκολο είναι να πετύχεις τέτοια σταθερότητα σε υψηλό επίπεδο για τόσο καιρό.

Ολυμπιακός: Όλοι ήταν υπέροχοι με MVP τον κόσμο!

Κακά τα ψέματα, αυτό το επίτευγμα φέρνει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας τεχνικός, σε αυτή την εξαετία που βρίσκεται στο σύλλογο, έχει επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην ελίτ της Ευρώπης, ενώ φέτος παρουσιάζει την πιο ολοκληρωμένη εκδοχή του. Και απόδειξη επ' αυτού είναι και το ματς στη Σόφια.

Εκεί, όπου όλοι περίμεναν ότι ο Σάσα Βεζένκοφ θα αναλάβει το βάρος της επίθεσης, μιας και ήταν ο μοναδικός, ουσιαστικά, που έπαιζε "εντός έδρας". Ωστόσο, ο σούπερ σταρ των Πειραιωτών δε βρέθηκε σε καλή μέρα, με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ. Αλλά, δεν έγινε και κάτι, γιατί βγήκαν μπροστά πολλοί παίκτες να τον καλύψουν.

Πρώτος απ' όλους ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (23 πόντοι, 5 ασίστ), που συνεχίζει να παίζει ως ένα από τα καλύτερα γκαρντ στην Ευρώπη. Κοντά του, ο Κόρι Τζόσεφ, που δείχνει έμπρακτα ότι αν υπάρχει ένας παίκτης που πρέπει να λογίζεται ως ο δεύτερος άσος πίσω από τον Γουόκαπ, είναι ο Καναδός. Ντόντα Χολ και Μιλουτίνοφ έδωσαν σπουδαίες λύσεις και φανταστικές φάσεις, ενώ ο Μουστάφα Φαλ, που επέστρεψε στη δράση 300 ημέρες μετά τον τραυματισμό του, μάς θύμισε γιατί ο αγαθός γίγαντας λατρεύτηκε τόσο από τον κόσμο της ομάδας, όσο και από τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Για τελευταίο, αφήσαμε τον Άλεκ Πίτερς. Δε ξέρουμε τι θα συμβεί μετά το πέρας της φετινής σεζόν, αν θα μείνει στο λιμάνι ή όχι (ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του). Αλλά είναι δεδομένο, ότι ο κατά κόσμον "Αλέκος" αποτελεί τον ορισμό της πολυτέλειας και έναν παίκτη που θα προσφέρει ό,τι μπορεί στον Ολυμπιακό. Σήμερα, που ο Σάσα δεν ήταν καλά, σκόραρε 11 πόντους και πήρε 8 ριμπάουντ. Το τελευταίο του, ήταν και το πιο κρίσιμο του αγώνα.

Ωστόσο, το χθεσινό παιχνίδι δεν είναι το πραγματικό θέμα συζήτησης. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει κατά μεγάλο μέρος την εξασφάλιση της τετράδας με τη νίκη επί της Ρεάλ. Χθες, φάνηκε για άλλη μια φορά η σεμιναριακού επιπέδου διαχείριση του Γιώργου Μπαρτζώκα.

11 παίκτες ήταν διαθέσιμοι κι αγωνίστηκαν όλοι. Μόλις τρεις εξ' αυτών αγωνίστηκαν πάνω από 20 λεπτά, ο Ντόρσεϊ (34:52), ο Βεζένκοφ (25:51) και ο Τζόσεφ (21:34), ενώ ο Φαλ βρήκε ένα γεμάτο 12λεπτο, μοιάζοντας να έχει επιστρέψει από καιρό. Χωρίς Νιλικίνα, Μόρις, Τζόουνς, Φουρνιέ και ο Ολυμπιακός ήλεγξε την αναμέτρηση στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειάς της, παίρνοντας ακόμη μια νίκη.

Το έκανε να φαίνεται εύκολο μάλλον...



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110