Λίβερπουλ: Ριζικές αλλαγές, αποχωρούν ο αθλητικός διευθυντής και ο διευθυντής ανάλυσης

Ριζικές αλλαγές στην Λίβερπουλ, με τον αθλητικό διευθυντή, Τζούλιαν Ουόρντ και τον επικαφαλής του τμήματος ανάλυσης, Ίαν Γκρέιαμ θα αποχωρήσουν από την ομάδα με το πέρας της σεζόν. 

Λίβερπουλ: Ριζικές αλλαγές, αποχωρούν ο αθλητικός διευθυντής και ο διευθυντής ανάλυσης

Δεν σταματούν οι αλλαγές στην Λίβερπουλ, καθώς ενώ η ομάδα έχει τεθεί προς πώληση θα δει δύο βασικούς πυλώνες της επιτυχίας της να αποχωρούν στο τέλος της σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ, Τζούλιαν Ουόρντ, θα αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της σεζόν.

Ο 41χρονος ανέλαβε από τον Μάικλ Έντουαρντς μόλις το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες του συλλόγου ότι σκοπεύει να κάνει ένα διάλειμμα από το ποδόσφαιρο. Θα παραμείνει στην θέση του μέχρι τον Μάιο καθώς η Λίβερπουλ εξετάζει τον καλύτερο τρόπο για να καλύψει την κενή θέση.

Ο Ουόρντ (δεξιά στην κεντρική φωτογραφία) εντάχθηκε αρχικά στον σύλλογο από τη Μάντσεστερ Σίτι το 2012 ως διευθυντής ευρωπαϊκού σκάουτινγκ για την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Τρία χρόνια αργότερα διορίστηκε διευθυντής δανείων και συνεργασιών και οι ευθύνες του συνέχισαν να αυξάνονται.

Τον Δεκέμβριο του 2020 προήχθη στο ρόλο του βοηθού αθλητικού διευθυντή και στην συνέχεια πήρε την κορυφαία θέση όταν ο Έντουαρντς αποφάσισε να αποχωρήσει στο τέλος της περασμένης σεζόν.

Την ίδια ώρα, και ο διευθυντής έρευνας της Λίβερπουλ, Ίαν Γκρέιαμ, παραιτήθηκε από τον ρόλο του στον σύλλογο στην δεύτερη σημαντική αλλαγή στο Άνφιλντ.

Ο Δρ Γκρέιαμ παραιτήθηκε τον Ιούνιο αλλά παραμένει στον ρόλο του μέχρι τον Μάιο, γεγονός που δίνει στην Λίβερπουλ την καλύτερη ευκαιρία να τον αντικαταστήσει με τον καλύτερο δυνατό διάδοχο.

Ο Γκρέιαμ εργάστηκε υπό τον πρώην αθλητικό διευθυντή Μάικλ Έντουαρντς για την ανάπτυξη του τμήματος δεδομένων της Λίβερπουλ, με κύρια εστίαση στην στρατολόγηση και την ανάλυση παικτών.

Ο Γκρέιαμ βρίσκεται στην Λίβερπουλ από τον Απρίλιο του 2012, όταν προσχώρησε από μια εταιρεία με την επωνυμία Decision Technology που είχε συνεργαστεί με τον πρώην διευθυντή ποδοσφαίρου της Λίβερπουλ, Ντάμιεν Κομόλι, στην Τότεναμ.