Λίντερς: «Η FSG πάντα δρούσε με γνώμονα το καλό της Λίβερπουλ»

Ο βοηθός προπονητής της Λίβερπουλ, Πεπ Λίντερς, είπε ότι αυτός και ο Γιούργκεν Κλοπ δεν γνωρίζουν «τίποτα περισσότερο» για την μελλοντική ιδιοκτησία του συλλόγου, αλλά επέμεινε ότι η Fenway Sports Group (FSG) είναι «καλοί ιδιοκτήτες» που «πάντα ενεργούν προς το συμφέρον του συλλόγου».

Λίντερς: «Η FSG πάντα δρούσε με γνώμονα το καλό της Λίβερπουλ»

Ο Πεπ Λίντερς είπε επίσης ότι αυτός και ο Γιούργκεν Κλοπ είχαν «μια μικρή συζήτηση» για το θέμα, αλλά ότι άπαντες στην Λίβερπουλ είναι πλήρως επικεντρωμένοι στον επερχόμενο αγώνα για Carabao Cup εναντίον της Ντέρμπι Κάουντι (9/11).

Τη Δευτέρα, η The Athletic αποκάλυψε ότι η FSG, η οποία αγόρασε την Λίβερπουλ το 2010 για 300 εκατομμύρια λίρες, «ακούει προσφορές» για τον σύλλογο της Premier League.

Η FSG εξέτασε προσφορές στο παρελθόν, αλλά αποφάσισε να μην προχωρήσει με αυτές. Δεν είναι σαφές εάν θα γίνει τελικά μια συμφωνία ή όχι, αλλά η FSG έχει παρουσιάσει μια πλήρη παρουσίαση πωλήσεων για τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό εδώ.

Μιλώντας στην θέση του Κλοπ πριν από τον αγώνα του τρίτου γύρου του Carabao Cup, ο Λίντερς είπε ότι λίγα σχετικά με το καθεστώς ιδιοκτησίας του συλλόγου είχαν γίνει γνωστά στο προπονητικό επιτελείο, αλλά επέμεινε ότι η FSG θα ενεργούσε προς το συμφέρον της Λίβερπουλ:

«Πρώτα από όλα, όλοι όσοι μας έχουν δει τα τελευταία χρόνια συνειδητοποιούν ποιοι είμαστε ως σύλλογος. Ξέραμε πριν, ξέραμε για την δήλωση, αλλά (δεν ξέραμε) τίποτα περισσότερο από ό,τι εσείς.

Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι ξέρω πάντα ότι οι ιδιοκτήτες ενεργούν προς το συμφέρον του συλλόγου και πάντα το έκαναν. Πιστεύω ότι πάντα προσπαθούν και αυτή η σχέση ήταν πολύ σημαντική για εμάς και θα είναι. Νομίζω ότι η δήλωση ήταν πολύ σαφής».

Ο Λίντερς ρωτήθηκε επίσης εάν η αίσθηση οποιασδήποτε αστάθειας στην κορυφή του συλλόγου θα μπορούσε να βλάψει τις ευκαιρίες της Λίβερπουλ τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στη μεταγραφική αγορά.

Ωστόσο, διαφώνησε. «Απλώς κάνετε εικασίες», είπε. «Η δήλωση ήταν ξεκάθαρη. Δεν είναι κάτι καινούργιο για έναν σύλλογο να προσπαθεί να βρει νέους επενδυτές. Ενεργούν προς το συμφέρον του συλλόγου.

Για μένα, είναι καλοί ιδιοκτήτες και θα εξηγήσω μερικούς λόγους. Πρώτον, έδεσαν έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο (Κλοπ) για επτά συν χρόνια. Αυτό λέει πολλά.

Έδεσαν επίσης τους καλύτερους παίκτες στην ομάδα. Η διαφορά μεταξύ (των καλύτερων συλλόγων στην) Ευρώπη και (των καλύτερων συλλόγων στον κόσμο) είναι ότι πρέπει να πουλήσεις τους καλύτερους παίκτες σου. Δέσαμε τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Και αυτό που είναι ακόμα πιο σημαντικό κατά την γνώμη μου είναι ότι έχουμε μια σταθερή ακαδημία. Έχουν επενδύσει σε αυτό, και έχουν επενδύσει σε αυτό το προπονητικό γήπεδο, ένα από τα καλύτερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Δεν ήταν εύκολο να φύγουμε από το Melwood, αλλά είμαστε εδώ και νιώθουμε σαν στο σπίτι μας.

Έπειτα, υπάρχουν και οι δύο επεκτάσεις στο Άνφιλντ. Πήραν πολλές καλές αποφάσεις.

Αν δεν ήταν καλοί ιδιοκτήτες, δεν θα καθόμασταν εδώ. Έχουμε κερδίσει πολλά κύπελλα και πολλά διεθνή και εθνικά τρόπαια. Πιστεύω ότι ενεργούν προς τα σωστά συμφέροντα του συλλόγου για να το προχωρήσουν».