European Super League: Καυστική απάντηση στην La Liga - «Να επαληθεύετε τις πληροφορίες σας»

Οι διοργανωτές της European Super League αντεπιτέθηκαν μετά την δημοσίευση βίντεο από την La Liga που την κατηγορεί ότι διακινεί «ψευδείς ειδήσεις» και «προσπαθεί να αποκρύψει τη μορφή της».

European Super League: Καυστική απάντηση στην La Liga - «Να επαληθεύετε τις πληροφορίες σας»

Η εταιρεία πίσω από την αποτυχημένη European Super League, η A22 Sports Management, παρέπεμψε την La Liga «να επαληθεύει τις πληροφορίες της» και ενθάρρυνε έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ τους.

Η A22 προσέλαβε τον Μπερντ Ράιχαρτ ως νέο διευθύνοντα σύμβουλό της τον περασμένο μήνα, με τον Γερμανό να δηλώνει την πρόθεσή του να ξεκινήσει ξανά το έργο εντός τριών ετών.

Ο Ράιχαρτ πρόσθεσε ότι υπήρξε μια «επαναξιολόγηση» της μορφής της European Super League, την οποία η La Liga αποδοκίμασε σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή.

«Οι υποστηρικτές της European Super League προσπαθούν να κρύψουν τη μορφή της, ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουν ακόμα ένα σταθερό μοντέλο, αν και θα είναι περιεκτικό και ανοιχτό», είπε η La Liga.

«Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ψευδές και ότι θέλουν να παρουσιάσουν ένα ημίκλειστο σχήμα παρόμοιο με αυτό του 2019 που έχει ήδη απορριφθεί από τους συλλόγους και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Διαιωνίζουν τη συμμετοχή λίγων προνομιούχων, ακόμα κι αν έχουν κακή απόδοση στα εγχώρια πρωταθλήματά τους».

Σε απάντηση, ένας εκπρόσωπος της A22 είπε: «Γεια, La Liga! Να επαληθεύετε τις πληροφορίες σας: αυτό που λέτε είναι λάθος, η προσέγγισή μας είναι ένας ανοιχτός διάλογος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συλλόγων, μεταξύ άλλων όσους μας κατακρίνουν. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο των συλλόγων χρειάζεται μια ανοιχτή συζήτηση.

Μπορείτε να το μάθετε σε αυτό το κλιπ:

Και επί τη ευκαιρία: αντί να μιλάτε για εμάς, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το έργο μας, μπορείτε πάντα να μιλήσετε μαζί μας. Είμαστε εδώ».

Η European Super League ξεκίνησε αρχικά τον Μάιο του 2021 ως κλειστό πρωτάθλημα μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Τότεναμ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μίλαν, Ίντερ και Γιουβέντους. Αυτό συνάντησε αμέσως έντονη αντίδραση από τους οπαδούς και τα μέσα ενημέρωσης, με την πρόταση να εγκαταλείπεται τελικά από όλους τους συλλόγους εκτός από τρεις.

Η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους παραμένουν προσηλωμένες στην European Super League και αναμένουν την απόφαση σε μια νομική υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το αν η UEFA έχει το μονοπώλιο στις διεθνείς διοργανώσεις. Η απόφαση αναμένεται μέσα στο 2023.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, έχει μιλήσει επανειλημμένα για την επιθυμία του να «φτιάξει» το ποδόσφαιρο. Τον περασμένο μήνα, είπε: «Το αγαπημένο μας άθλημα είναι άρρωστο, χάνοντας την παγκόσμια ηγεσία. Οι νέοι ενδιαφέρονται ολοένα και λιγότερο, μια τάση για επιστροφή πριν να είναι πολύ αργά».

Η La Liga το αμφισβητεί: «Ακούσαμε επίσης ότι η European Super League θέλει να ισχυριστεί ότι είναι ο σωτήρας του ποδοσφαίρου, λέγοντας ότι το σημερινό σύστημα δεν απευθύνεται πλέον στους νέους.

Ψεύτικες ειδήσεις. Για παράδειγμα, τα δεδομένα δείχνουν ότι το κοινό της La Liga στην Ισπανία μεταξύ των ατόμων κάτω των 24 ετών έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 22 τοις εκατό τις τελευταίες τέσσερις σεζόν. Και η έκθεση του διεθνούς πρακτορείου Global Web Index δείχνει ότι οι ποδοσφαιρόφιλοι ηλικίας 16 έως 24 ετών έχουν αυξηθεί κατά 3,4 τοις εκατό παγκοσμίως.

Η European Super League καυχιέται ότι δημιουργεί έναν πιο συναρπαστικό ανταγωνισμό όταν αυτό που θα προσφέρει είναι μια συνεχής ροή ίδιων τύπων συγκρούσεων, μετατρέποντας το εξαιρετικό σε συνηθισμένο.

Οι υποστηρικτές της European Super League πρέπει να σέβονται τη βούληση των Ευρωπαίων φιλάθλων και πολιτών, όπου το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ήδη πάρει θέση ενάντια στη European Super League και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει υπερασπιστεί ένα ανοιχτό και δημοκρατικό μοντέλο που βασίζεται στην αξιοκρατία».