European Super League: Σχεδιάζει νέο λανσάρισμα σε τρία χρόνια

Η εταιρεία πίσω από την αποτυχημένη προσπάθεια της European Super League, A22 Sports Management, προσέλαβε τον Μπέρντ Ράιχαρτ ως νέο διευθύνοντα σύμβουλό της και ετοιμάζεται για νέο λανσάρισμα σε τρία χρόνια. 

European Super League: Σχεδιάζει νέο λανσάρισμα σε τρία χρόνια

Ο Ράιχαρτ, ένας 48χρονος Γερμανός στέλεχος των μέσων ενημέρωσης, είπε στους Financial Times ότι αναμένει την επανεκκίνηση της European Super League σε τρία χρόνια και πρόσθεσε ότι έχει γίνει «επαναξιολόγηση» της μορφής της.

Ξεκίνησε αρχικά τον Μάιο του 2021 ως προγραμματισμένο κλειστό πρωτάθλημα μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Τότεναμ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μίλαν, Ίντερ και Γιουβέντους. Αυτό συνάντησε αμέσως έντονη αντίδραση από τους οπαδούς και τα μέσα ενημέρωσης, με την πρόταση να εγκαταλείφθηκε τελικά από όλους τους συλλόγους εκτός από τρεις.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους παραμένουν προσηλωμένες στην European Super League και αναμένουν την απόφαση σε μια νομική υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το αν η UEFA έχει το μονοπώλιο στις διεθνείς διοργανώσεις. Η απόφαση αναμένεται μέσα στο 2023.

Ο Ράιχαρτ είπε στους FT: «Υπάρχει μια επαναξιολόγηση. Υπάρχει μια ξεκάθαρα δηλωμένη κίνηση προς μια ανοιχτή μορφή και ότι η μόνιμη συμμετοχή είναι εκτός συζήτησης.

Θέλουμε να δούμε αν υπάρχει ή όχι ευρύτερη συναίνεση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Η A22 Sports Management συστάθηκε για να βοηθήσει στην δημιουργία της European Super League. Λέει ότι ο ρόλος του Ράιχαρτ «θα είναι να ξεκινήσει έναν ενεργό και εκτεταμένο διάλογο με μια ολοκληρωμένη ομάδα ενδιαφερομένων στο ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένων συλλόγων, παικτών, προπονητών, φιλάθλων, μέσων ενημέρωσης και υπευθύνων χάραξης πολιτικής».

Ο Ράιχαρτ πρόσθεσε: «Η τρέχουσα κατάσταση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο των συλλόγων χαρακτηρίζεται από μια σειρά προκλήσεων που δεν θα επιλυθούν μόνες τους. Οι πρόεδροι της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα και ο πρόεδρος της Γιουβέντους εξέθεσαν πρόσφατα τις απόψεις τους για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα.

Πιστεύω ότι κάνουν τις σωστές ερωτήσεις και προσωπικά επιθυμώ να ακούσω πολλές διαφορετικές φωνές, ώστε η ευρωπαϊκή κοινότητα ποδοσφαίρου να βρει από κοινού τις σωστές απαντήσεις. Το παιχνίδι που όλοι αγαπάμε θα επωφεληθεί από τον ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο, χωρίς περιορισμούς, για ένα καλύτερο μέλλον μέσω σοβαρών μεταρρυθμίσεων».