Έρικ τεν Χάαχ: «Εξεπλάγην από την έλλειψη μαχητικότητας που δείξαμε»  

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ τεν Χάαχ, δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος από την έλλειψη μαχητικότητας που έδειξαν οι παίκτες του κατά την ήττα με 6-3 από την Μάντσεστερ Σίτι.

Έρικ τεν Χάαχ: «Εξεπλάγην από την έλλειψη μαχητικότητας που δείξαμε»  

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Έρικ τεν Χάαχ προσγειώθηκε απότομα έπειτα από τέσσερις σερί νίκες στην Premier League, καθώς οι Έρλινγκ Χάαλαντ και Φιλ Φόντεν σημείωσαν αμφότεροι χατ-τρικ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Η Γιουνάιτεντ έδειξε περισσότερο μαχητικό πνεύμα στο δεύτερο ημίχρονο, όταν πέτυχε τρία γκολ χάρη σε ένα φαλτσαριστό σουτ του Άντονι και ένα δύο γκολ από τον αναπληρωματικό Άντονι Μαρσιάλ.

Ωστόσο, η ζημιά είχε γίνει ήδη στο πρώτο ημίχρονο με τη Σίτι να πηγαίνει στην ανάπαυλα με προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων.

Ο Τεν Χάαχ, μιλώντας μετά την ήττα, είπε: «Δείξαμε έλλειψη πίστης… Είμαι έκπληκτος γιατί δεν το φέραμε στο γήπεδο, έχω δει διαφορετική ομάδα, πνεύμα και δεν φανήκαμε πεπεισμένοι. Πρέπει να μιλήσω με τους παίκτες μου και να μάθω γιατί.

Αν δεν παλέψεις - κάτι που δεν κάναμε εμείς - θα έχεις πρόβλημα με την Μάντσεστερ Σίτι. Αυτό είναι διαφορετικό από την Μπρέντφορντ, εκείνη την ημέρα που δεν τρέξαμε. Σήμερα θέλαμε να τρέξουμε αλλά υπήρχε έλλειψη πίστης.

Θα δείξω στην ομάδα αύριο ότι θα μπορούσαμε να έχουμε το προβάδισμα. Στο πρώτο γκολ κερδίσαμε την μπάλα και μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια ευκαιρία και να τη χαρίσουμε. Αυτό είναι απαράδεκτο.

Ήθελα να αλλάξω τη συμπεριφορά της ομάδας, ήμασταν πιο γενναίοι στο δεύτερο ημίχρονο, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και πετύχαμε τρία γκολ. Μόνο από λάθη μαθαίνεις, πρέπει να τα πάμε καλύτερα στο επόμενο παιχνίδι.

Είναι μια διαδικασία, όταν δεν είσαι συγκεντρωμένος απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, σε διαλύουν, αυτό έγινε. Δημιουργείς μόνος σου προβλήματα, διαλύεσαι».

Ο Τεν Χάαχ χρησιμοποίησε το σύνολο των πέντε αλαλγών του, αλλά αποφάσισε να μην βάλει στο γήπεδο τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο δεύτερο ημίχρονο.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν στράφηκε στο Νο 7 της Γιουνάιτεντ, ο Τεν Χαγκ είπε ότι ήταν «από σεβασμό για την μεγάλη του καριέρα».

Ο Κασεμίρο, ο οποίος αντικατέστησε τον Σκοτ ​​ΜακΤόμινεϊ στο 59ο λεπτό, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη βασικός στην Premier League μετά την καλοκαιρινή μετακίνησή του από την Ρεάλ Μαδρίτης αξίας 70 εκατομμυρίων λιρών, αλλά ο Τεν Χάαχ επιμένει ότι θα έρθει η ώρα του Βραζιλιάνου.

Και πρόσθεσε: «Την ημέρα που τον υπογράψαμε, αρχίσαμε να κερδίζουμε. Η ομάδα πήγαινε καλά. Δεν είναι εναντίον του Κασεμίρο, είναι για τον Μακ Τόμινεϊ. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι σημαντικός για εμάς, βραχυπρόθεσμα θα βρεθεί στην ομάδα, αλλά πρέπει να έρθει με φυσικό τρόπο».

Η Γιουνάιτεντ επιστρέφει στην δράση την Πέμπτη, όταν θα αντιμετωπίσει στην Κύπρο την Ομόνοια Λευκωσίας στο Europa League.