Μπενίτεθ: «Το παρελθόν μου στη Λίβερπουλ με επηρέασε στην Έβερτον»

Ο Ράφα Μπενίτεθ αναφέρθηκε στην περίοδο της παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία της Έβερτον, τονίζοντας πως τον επηρέασε τη «θητεία» του νωρίτερα στον πάγκο της συμπολίτισσας Λίβερπουλ.

Μπενίτεθ: «Το παρελθόν μου στη Λίβερπουλ με επηρέασε στην Έβερτον»

Στο παρελθόν του στις δύο συμπολίτισσες του Μέρσεϊσαϊντ, Έβερτον και Λίβερπουλ, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Ράφα Μπενίτεθ. Ο Ισπανός προπονητής επεσήμανε ότι η καριέρα του στους «κόκκινους» τον επηρέασε όταν κάθισε αργότερα στον πάγκο των «ζαχαρωτών».

«Όταν ήρθε η Έβερτον και μου έκανε επίσημη πρόταση, ήξερα πως θα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό για να προσπαθήσω να βελτιώσω τα πράγματα. Ήξερα πως θα είναι δύσκολο, λόγω του παρελθόντος μου στη Λίβερπουλ. Αυτό όμως, δεν μου επέτρεπε να πάρω κάποιες αποφάσεις. Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Είχα μία συνάντηση με μέλος της διοίκησης και τον είχα ρωτήσει αν όλα ήταν εντάξει. Μου απάντησε πως όλα είναι τέλεια. Εγώ σκέφτηκα, πώς είναι δυνατόν όλα να είναι τέλεια, ενώ έχουν ξοδευτεί 600 εκατομμύρια λίρες και οι φίλαθλοι δεν είναι χαρούμενοι;», επεσήμανε ο Μπενίτεθ σε δηλώσεις του στα βρετανικά Μέσα και πρόσθεσε:

«Έτσι, συνειδητοποίησα πως έπρεπε να αλλάξω κάποια πράγματα εκ των έσω. Όμως δεν μπορούσα, επειδή στο παρελθόν ήμουν προπονητής της Λίβερπουλ και οι περισσότεροι θα έλεγαν πως ήρθα και τώρα θέλω ξαφνικά να αλλάξω την ομάδα τους. Σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα είχα πάρει τις αποφάσεις που ήθελα, αλλά στην Έβερτον δεν μπορούσα».