Premier League: Ομάδες θα δωρίσουν το πλεονάζον φαγητό μετά την αναβολή της αγωνιστικής

Οι σύλλογοι της Premier League δεσμεύτηκαν να δωρίσουν τρόφιμα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα μετά την αναβολή των αγώνων αυτού του Σαββατοκύριακου λόγω του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Premier League: Ομάδες θα δωρίσουν το πλεονάζον φαγητό μετά την αναβολή της αγωνιστικής

Μια από τις ανησυχίες που υπήρχαν μετά την καθυστερημένη απόφαση αναβολής της αγωνιστικής της Premier League ήταν πως θα είχε ως αποτέλεσμα την σπατάλη τροφίμων.

Για αυτό οι Φούλαμ, Μπόρνμουθ, Λίβερπουλ, Σαουθάμπτον, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Λέστερ, Γουέστ Χαμ και Κρίσταλ Πάλας, που επρόκειτο να παίξουν εντός έδρας αυτό το Σαββατοκύριακο, θα προβούν σε δωρεές, ενώ και η Λιντς έχει ήδη φροντίσει ούτως ώστε να παραδοθούν οι πλεονάζουσες προμήθειες τροφοδοσίας από το Έλαντ Ρόουντ, όπου θα υποδεχόταν την Νότιγχαμ Φόρεστ το βράδυ της Δευτέρας (13/9), μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού της, Leeds United Supporters' Trust.

«Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σύλλογο που μας δώρισε το πλεόνασμα τροφίμων, λόγω της ακύρωσης του αγώνα. Αυτό διανέμεται στο Rethink Food in the White Rose Centre». Ένα κέντρο που παρέχει παραδόσεις τροφίμων και εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο χρήσης του πλεονάζοντος φαγητού για την καταπολέμηση της πείνας στα παιδιά.

Η Λίβερπουλ, η οποία θα φιλοξενούσε την Γουλβς το Σάββατο (10/9), έχει ήδη κάνει μια «μαζική» δωρεά τροφίμων σε τοπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο σχολείων, ενός κέντρου αστέγων και ενός ξενώνα νέων.

Η Μάντσεστερ Σίτι αναμένεται να διανείμει οποιοδήποτε φαγητό με μικρή διάρκεια ζωής σε οργανισμούς γύρω από το Μάντσεστερ. Εν τω μεταξύ, οι πρωταθλητές της Premier League θα πληρώσουν τους περιστασιακούς υπαλλήλους που επρόκειτο να δουλέψουν αυτό το Σαββατοκύριακο. Το προσωπικό θα αμείβεται πλήρως για τις ώρες που ορίστηκε να απαιτηθούν είτε στον αγώνα της Σίτι με την Τότεναμ είτε στον πρώτο αγώνα της Γυναικείας Σούπερ Λιγκ του συλλόγου απέναντι στην Άρσεναλ στο Academy Stadium.

Οι αποφάσεις σχετικά με τις αποζημιώσεις του προσωπικού επαφίενται στους μεμονωμένους συλλόγους της Premier League και της Αγγλικής Football League. Το περιστασιακό προσωπικό σε μια σειρά άλλων συλλόγων κορυφαίας κατηγορίας αναμένεται να πάρει την αμοιβή του όταν τελικά εργαστεί στα επαναπρογγραματισμένα παιχνίδια.