Premier League: Αναβάλλονται όλα τα παιχνίδια λόγω του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄

Όλα τα παιχνίδια της Premier League που θα διεξάγονταν αυτό το Σαββατοκύριακο αναβλήθηκαν μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Υπαρκτό το ενδεχόμενο να αναβληθεί και η επόμενη αγωνιστική.

Premier League: Αναβάλλονται όλα τα παιχνίδια λόγω του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄

Οι αγώνες της Premier League αυτό το Σαββατοκύριακο αναβάλλονται μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες πως και η αγωνιστική του επόμενου Σαββατοκύριακου ενδέχεται να αναβληθεί λόγω της κηδείας της. Εάν συμβεί τελικά κάτι τέτοιο, τότε ο επόμενος αγώνας για την Premier League θα έρθει την 1η Οκτωβρίου καθώς υπάρχει και η διακοπή των εθνικών ομάδων.

Με δεδομένο το συμπιεσμένο πρόγραμμα, η επόμενη ελεύθερη ημερομηνία για να διεξαχθεί η αναβληθείσα αγωνιστική είναι τον Ιανουάριο του 2023.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε μια συνάντηση σήμερα το πρωί, οι σύλλογοι της Premier League απέτισαν φόρο τιμής στην Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

Για να τιμήσει την εξαιρετική της ζωή και την προσφορά της στο έθνος, και ως ένδειξη σεβασμού, ο γύρος αγώνα της Premier League αυτού του Σαββατοκύριακου θα αναβληθεί, συμπεριλαμβανομένου του αγώνα της Δευτέρας το απόγευμα.

Ο Ρίτσαρντ Μάστερς, Διευθύνων Σύμβουλος της Πρέμιερ Λιγκ, δήλωσε: «Εμείς και οι σύλλογές μας θα θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μακρά και ακλόνητη υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητας στη χώρα μας.

«Ως μονάρχης μας με τη μακροβιότερη θητεία, υπήρξε έμπνευση και αφήνει πίσω της μια απίστευτη κληρονομιά μετά από μια ζωή αφοσίωσης.

«Αυτή είναι μια εξαιρετικά θλιβερή στιγμή όχι μόνο για το έθνος, αλλά και για τα εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που τη θαύμασαν, και ενώνουμε μαζί με όλους εκείνους που θρηνούν το θάνατό της».

Περαιτέρω ενημερώσεις σχετικά με τους αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ κατά την περίοδο του πένθους θα υπάρξουν σε εύθετο χρόνο».

'Ηδη από χθες, η EFL ανακοίνωσε ότι οι αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν την Παρασκευή είχαν αναβληθεί.

Η Μπέρνλι και η Νόριτς επρόκειτο να αντιμετωπίσουν η μία την άλλη στην Championship, ενώ η Τρανμίρ Ρόβερς και η Στόκπορτ Κάουντι είχαν προγραμματισμένο αγώνα για την League Two.

Στη δήλωσή της, η EFL πρόσθεσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για το αν θα διεξαχθούν οι αγώνες του Σαββατοκύριακου.

Μια δήλωση της EFL το βράδυ της Πέμπτης έγραφε: «Σε ένδειξη σεβασμού, μετά τον θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητας, της Βασίλισσας Ελισάβετ II νωρίτερα σήμερα, η EFL επιβεβαίωσε ότι οι αγώνες της είναι προγραμματισμένοι για αύριο το απόγευμα (Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου) — Μπέρνλι - Νόριτς Σίτι και Τρανμίρ Ρόβερς εναντίον Στόκπορτ Κάουντι — έχουν αναβληθεί.

Μια απόφαση σχετικά με το υπόλοιπο των προγραμματισμένων αγώνων αυτού του Σαββατοκύριακου θα ληφθεί μετά από ανασκόπηση της επίσημης καθοδήγησης πένθους, επιπλέον της περαιτέρω διαβούλευσης με το DCMS και άλλα αθλήματα το πρωί της Παρασκευής».

Η FA της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι οι αγώνες αυτού του Σαββατοκύριακου στη χώρα αναβλήθηκαν.