Ινιάκι Γουίλιαμς: «Δεν θα μετανιώσω που επέλεξα να εκπροσωπήσω τη Γκάνα αντί για την Ισπανία»

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς, ο οποίος είναι γεννημένος στο Μπιλμπάο από Γκανέζους γονείς επέλεξε να αγωνιστεί με την χώρα καταγωγής του στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο παρά το γεγονός πως αγωνιζόταν για την Κ21 της Ισπανίας έχοντας κάνει και μια συμμετοχή με την Εθνική ανδρών σε φιλικό αγώνα. 

Ινιάκι Γουίλιαμς: «Δεν θα μετανιώσω που επέλεξα να εκπροσωπήσω τη Γκάνα αντί για την Ισπανία»

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς γεννήθηκε στη χώρα των Βάσκων, έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Παμπλόνα μέχρι το 2012 μεταπήδησε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ύστερα από έξι χρόνια χωρίς κλήση από την Εθνική Ισπανίας, ο 28χρονος επιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, δεν ήθελε να σπαταλήσει τα πιο παραγωγικά ποδοσφαιρικά του χρόνια περιμένοντας την επόμενη διεθνή κλήση του αποφάσισε να αλλάξει «στρατόπεδο», επιλέγοντας να εκπροσωπήσει την Γκάνα στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκα στην Ευρώπη, έχω αφρικανικές μου ρίζες και αίμα από την Γκάνα», είπε. «Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να πάρεις αυτήν την απόφαση. Δεν νομίζω ότι θα το μετανιώσω γιατί αυτά τα τρένα (σ.σ. αυτές οι ευκαιρίες) έρχονται μόνο μία φορά. Δεν θα είχα ξανά αυτή την ευκαιρία και νομίζω ότι έκανα τις σωστές επιλογές. Θα απολαύσω τη στιγμή, τις ρίζες μου και θα ξεπληρώσω την ευκαιρία που μου έδωσε η Γκάνα».

Ο Γουίλιαμς ήταν μεταξύ των πέντε παικτών που δήλωσαν την πίστη τους στη χώρα τον περασμένο μήνα και η απόφαση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γκάνας (GFA) να ενισχύσει την ομάδα της για το Παγκόσμιο Κύπελλο, συνάντησε αντιδράσεις μεταξύ κάποιων οπαδών.

Ορισμένοι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους ότι αυτή η τάση μπορεί να διαταράξει την αρμονία της ομάδας που προκρίθηκε στα τελικά της διοργάνωσης, η οποία ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου.

Μερικοί από τους νεοφερμένους θεωρούνται καιροσκόποι που θέλουν απλώς μια ευκαιρία να παίξουν στο Κατάρ, όπου η ομάδα θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία, την Νότια Κορέα και την Ουρουγουάη στον Όμιλο Η'. Εντούτοις, ο Γουίλιαμς αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να δεσμευτεί στους τέσσερις φορές πρωταθλητές Αφρικής για «πολλούς μήνες».