Μπαρτσελόνα: Αισιοδοξία πως θα εγγράψει τέσσερις παίκτες πριν την πρεμιέρα της La Liga

Στην Μπαρτσελόνα αισιοδοξούν πως θα καταφέρουν να εγγράψουν τέσσερις ποδοσφαιριστές πριν την πρώτη της αναμέτρηση στην La Liga. Ανάμεσα σε αυτούς δεν θα είναι ο Κουντέ. 

Μπαρτσελόνα: Αισιοδοξία πως θα εγγράψει τέσσερις παίκτες πριν την πρεμιέρα της La Liga

Η Μπαρτσελόνα πιστεύει ότι θα μπορέσει να εγγράψει τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Ραφίνια, Αντρέας Κρίστενσεν και Φρανκ Κεσί αφού ενεργοποιήσει τον τέταρτο «οικονομικό μοχλό» της.

Ωστόσο, το άλλο μεταγραφικό απόκτημα, Ζιλ Κουντέ, δεν θα εγγραφεί και δεν θα είναι διαθέσιμος για να αντιμετωπίσει την Ράγιο Βαγιεκάνο στην πρεμιέρα των μπλαουγκράνα στην La Liga το Σάββατο το απόγευμα.

Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να εγγράψει καμία μεταγραφή, ούτε τους Ουσμάν Ντεμπελέ και Σέρτζι Ρομπέρτο, οι οποίοι υπέγραψαν νέα συμβόλαια αυτό το καλοκαίρι, καθώς δεν βρίσκονταν ακόμα κάτω από το επιβαλλόμενο όριο κόστους της ομάδας της La Liga.

Ο σύλλογος έχει ενεργοποιήσει μια σειρά οικονομικών μοχλών σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσει τα βιβλία του, έχοντας στο παρελθόν χρέη συνολικού ύψους άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, με τον τέταρτο μοχλό να ενεργοποιείται το πρωί της Παρασκευής — πουλώντας το 24,5 τοις εκατό των Barca Studios στην Orpheus Media για 100 εκατομμύρια ευρώ ( 84 εκατομμύρια £, 102 εκατομμύρια δολάρια).

Αυτή τη στιγμή η La Liga εξετάζει την υπόθεση, με την απόφασή της να αναμένεται αργότερα την Παρασκευή (12/8). Εάν εγκρίνουν τον μοχλό, δεν αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα με την εγγραφή των τεσσάρων παικτών.

Ωστόσο, γίνεται κατανοητό ότι η εγγραφή του Κουντέ εξαρτάται από τις μειώσεις μισθών και τις πωλήσεις της ομάδας, με τον Γάλλο διεθνή να μένει εκτός λόγω του βάθους στα σέντερ μπακ της Μπαρτσελόνα και της έλλειψης προπονήσεων με την ομάδα.

Ως μέρος αυτών των προσπαθειών, ο Πικέ ενημέρωσε τη Μπαρτσελόνα ότι είναι πρόθυμος να μειώσει δραστικά τον μισθό του αυτή τη σεζόν, προκειμένου να βοηθήσει τον σύλλογο να εγγράψει νέες μεταγραφές.

Πηγές αναφέρουν ότι η μείωση του 35χρονου θα μπορούσε να είναι στο βαθμό που ουσιαστικά δεν θα λαμβάνει μισθό για την αγωνιστική περίοδο 2022-23.

Ο Πικέ προηγουμένως μείωσε τους μισθούς του το περασμένο καλοκαίρι, μαζί με τους Σέρχιο Μπουσκέτς και Τζόρντι Άλμπα, για να βοηθήσει την Μπαρτσελόνα να εγγράψει τις νέες μεταγραφές των Σέρχιο Αγουέρο, Μέμφις Ντεπάι και Έρικ Γκαρσία.