Κρίσταλ Πάλας-Άρσεναλ 0-2: Πρεμιέρα υποσχέσεων οι «κανονιέρηδες»

Η Άρσεναλ νίκησε με 2-0 εκτός έδρας την Κρίσταλ Πάλας στην πρεμιέρα της Premier League και άφησαν υποσχέσεις για μία καλή σεζόν.

Κρίσταλ Πάλας-Άρσεναλ 0-2: Πρεμιέρα υποσχέσεων οι «κανονιέρηδες»

Νικηφόρα πρεμιέρα για την Άρσεναλ που επικράτησε με σκορ 2-0 εκτός έδρας της Κρίσταλ Πάλας σε ένα ματς που άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου. Οι "κανονιέρηδες" κατάφεραν μετρούσαν πέντε ήττες στις τελευταίες εννιά πρεμιέρες τους, αλλά κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας πήραν ένα σπουδαίο διπλό.

Η Άρσεναλ ξεκίνησε πολύ καλά το ματς και έδειξε ότι γρήγορα ήθελε να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό στο παιχνίδι. Η ομάδα του Αρτέτα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από την Κρίσταλ Πάλας και στο 20' προηγήθηκε με τον Μαρτινέλι, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία. Στο 20' μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ζιντσένκο πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής εκεί όπου ο Μαρτινέλι δεν είχε κανένα θέμα να σκοράρει με δεύτερη κεφαλιά. Στη συνέχεια η Κρίσταλ Πάλας άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να βγαίνει στην επίθεση, αλλά το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε εντελώς. Η Άρσεναλ επέλεξε να περιμένει στο μισό γήπεδο και να περιμένει να χτυπήσει στην κόντρα. Η Κρίσταλ Πάλας πίεζε τους κανονιέρηδες, οι οποίοι είχαν κλείσει τους διαδρόμους με αποτέλεσμα η μπάλα να μην μπορεί να περάσει κάθετα.

Κι ενώ η Κρίσταλ Πάλας πίεζε τελικά η Άρσεναλ στο 85' έβγαλε μία ωραία οργανωμένη επίθεση, ο Σακά από δεξιά έκανε μία σέντρα σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Γκουέχι και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2. Κάπως έτσι οι "κανονιέρηδες" έκαναν στο διπλό κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Γκουαΐτα, Κλάιν, Άντερσεν, Γκουέχι, Μίτσελ, Σλουπ (86' Χιουζ), Ντουκουρέ (75' Μιλιβόγεβιτς), Αγιού, Έζε (86' Εμπιοουέλ), Ζαχά, Εντουάρ (58' Ματετά)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (83' Τιέρνι), Παρτέι, Τζάκα, Σακά, Έντεγκααρντ (90+3 Λοκόνγκα), Μαρτινέλι, Ζεσούς (83' Ενκετιά).

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή (5/8)

Κρίσταλ Πάλας-Άρσεναλ 0-2

20' Μαρτινέλι, 85' Γκουέχι

Σάββατο (6/8)

14.30 Φούλαμ-Λίβερπουλ

17.00 Μπόρνμουθ-Άστον Βίλα, Λιντς-Γουλβς, Νιούκαστλ-Νότιγχαμ Φόρεστ, Τότεναμ-Σαουθάμπτον

19.30 Έβερτον-Τσέλσι

Κυριακή (7/8)

16.00 Λέστερ-Μπρέντφορντ, Μάντσεστερ Γ.-Μπράιτον

18.30 Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι

Η βαθμολογία