Σούπερ Καπ Γαλλίας: Παρί Σεν Ζερμέν – Ναντ 4-0: Πρώτη κούπα στο… Ισραήλ

Η Παρί Σεν Ζερμέν άνοιξε την σεζόν με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Γαλλίας, καθώς επικράτησε της Ναντ (4-0) στο ματς που έγινε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ

Σούπερ Καπ Γαλλίας: Παρί Σεν Ζερμέν – Ναντ 4-0:  Πρώτη κούπα στο… Ισραήλ

Όπως έκλεισε την σεζόν η Παρί Σεν Ζερμέν, με την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος Γαλλίας, έτσι ξεκίνησε και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Στο Σούπερ Καπ που έγινε για… εμπορικούς λόγους στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, οι πρωταθλητές θριάμβευσαν επί της κυπελλούχου Ναντ (4-0) και μπήκαν με το δεξί στην νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Μπροστά σε λίγους οπαδούς τους και ακόμα λιγότερους της Ναντ που μποϊκόταραν την εν λόγω αναμέτρηση εξαιτίας του ορισμού του από την Γαλλική ομοσπονδία σε ξένη χώρα, η Παρί κυριάρχησε και επιβεβαίωσε την θεωρητική ανωτερότητά της κόντρα στα «καναρίνια».

Από την ομάδα του κόουτς Κριστόφ Γκαλτιέ έλειπε ο τιμωρημένος Κιλιάν Εμπαπέ, αλλά σκόραραν οι άλλοι σταρ της ομάδας. Μέσι (21’), Νεϊμάρ (45’, 82’ πέναλτι), Σέρχιο Ράμος (57’), τα γκολ των πρωτεουσιάνων. Η Ναντ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Καστελέτο στο 81’.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Ντοναρούμα, Ράμος, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Χακίμι (79’ Μουκιέλε), Μέντες (69’ Μπερνάτ), Βεράτι (79’ Παρέδες), Βιτίνια (69’ Ντανίλο), Σαράμπια (84’ Καλιμουεντό), Ναιμάρ, Μέσι.

ΝΑΝΤ: Λαφόντ, Καστελέτο, Ζιροτό, Παλουά, Κόκο (65’ Μουτουσαμί), Απιά (79’ Φάμπιο), Σισοκό, Σιριβέλα (65’ Μοχάμεντ), Μπλας, Γκεσάντ (79’ Κότσια), Σιμόν.