Κόντε για Σπενς: «Η μεταγραφή του ήταν απόφαση του κλαμπ»

Ο Αντόνιο Κόντε αποκάλυψε πως η μεταγραφή του νέου ακραίου μπακ της Τότεναμ, Τζεντ Σπενς, ήταν «απόφαση του κλαμπ».

Κόντε για Σπενς: «Η μεταγραφή του ήταν απόφαση του κλαμπ»

Η Τότεναμ την Τρίτη ολοκλήρωσε την μεταγραφή του Τζεντ Σπενς. Ο 21χρονος έχει υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τον σύλλογο που περιλαμβάνει αρχική αμοιβή 12,5 εκατομμυρίων λιρών συν άλλα 7,5 εκατομμύρια £ σε πρόσθετα.

Ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι, διαπραγματεύτηκε εβδομάδες με τη Μίντλεσμπρο για τον Σπενς, ο οποίος πέρασε την περασμένη σεζόν ως δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

«Ο Σπένς είναι μια επένδυση του συλλόγου», είπε ο Κόντε. «Ο σύλλογος ήθελε να το κάνει. Είπα εντάξει, αυτός ο παίκτης είναι νέος αλλά έδειξε ότι μπορεί να γίνει καλός, σημαντικός παίκτης για εμάς.

Ο σύλλογος αποφάσισε να τον αγοράσει».

Η άφιξη του Σπενς σημαίνει ότι οι Spurs έχουν πλέον τέσσερις παίκτες που μπορούν να παίξουν στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Ματ Ντόχερτι έκανε 15 εμφανίσεις στην Premier League την περασμένη σεζόν μέχρι που τέθηκε νοκ-άουτ με τραυματισμό στο γόνατο. Αντικαταστάθηκε στην αρχική ενδεκάδα του Κόντε από τον Έμερσον Ρουαγιάλ - ο οποίος τώρα είναι έτοιμος να φύγει από τους Σπερς - ​​ενώ ο Βραζιλιάνος συμπατριώτης του Λούκας Μόουρα χρησιμοποιήθηκε στη θέση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Τότεναμ.

Ο Κόντε πρόσθεσε ότι ήταν ευχαριστημένος με τις υπόλοιπες δουλειές της Τότεναμ, με τους Λέβι και Φάμπιο Παρατίτσι να δίνουν τον προπονητή τους όχι λιγότερες από έξι μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι.

Ο Κόντε είπε: «Ο σύλλογος ήταν πολύ ξεκάθαρος μαζί μου και είπε ότι φτάσαμε σε ένα σημαντικό επίτευγμα και… τώρα θέλουμε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε. Να μεγαλώνουμε μαζί με τη φιλοδοξία.

Για τον σύλλογο, δεν ήταν απλό να μπει στη μεταγραφική αγορά και να υπογράψει παίκτες δωρεάν —όπως ο (Ιβάν) Πέρισιτς και ο (Φρέιζερ) Φόρστερ — και δανεικοί παίκτες — όπως ο (Κλεμέντ) Λενγκλέ — και να υπογράψουν παίκτες με χρήματα — όπως ο Ριτσάρλισον και ο (Yves) Μπισουμά και ο Σπενς».

Ο Κόντε κέρδισε πολλούς επαίνους για την επιστροφή της Τότεναμ στο Champions League παρά το μέτριο ξεκίνημά της στη σεζόν υπό τον πρώην προπονητή Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Και ο πρώην προπονητής της Τσέλσι, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει βάλει τον πήχη πιο ψηλά αυτή τη φορά.

Και πρόσθεσε: «Ο στόχος μου είναι να προσπαθήσω να είμαι ανταγωνιστικός. Ο στόχος μου είναι όταν οι άλλες ομάδες θα παίξουν με την Τότεναμ, να μην φοβηθούν, αλλά να ανησυχήσουν λίγο.

Αυτός είναι ο στόχος μας. Τότε έχω μια ομάδα παικτών που πρέπει να έχουν φιλοδοξίες μαζί και να κάνουν ένα άλλο βήμα.

Όταν έφτασα τον Νοέμβριο, είπα ότι αν θέλαμε να προσπαθήσουμε να ανέβουμε στην βαθμολογία, θα έπρεπε να πάμε μαζί, να βελτιώσουμε την ομάδα μαζί, αλλά ταυτόχρονα, οι παίκτες πρέπει να πάνε σε άλλο επίπεδο. Να μεγαλώνεις, να μεγαλώνεις, να μεγαλώνεις.

Νομίζω ότι έχουμε μια νεανική ομάδα. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν στην Τότεναμ για τρία ή τέσσερα χρόνια μαζί.

Πιστεύω ότι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια γερή βάση, μετά να προχωρήσουμε βήμα προς βήμα για να βελτιωθούμε και μετά στο τέλος να παλέψουμε για κάτι σημαντικό».

Παρά το γεγονός ότι επέστησε την προσοχή στη σχετικά νεαρή ομάδα της Τότεναμ, ο Κόντε αρνήθηκε να τραβήξει το δικό του μέλλον.

Ο 52χρονος υπέγραψε συμβόλαιο 18 μηνών όταν εντάχθηκε στον σύλλογο τον Νοέμβριο του 2021 και έπρεπε να πειστεί από τον Λέβι και τον Παρατίτσι να παραμείνει στο βόρειο Λονδίνο αυτό το καλοκαίρι.

«Ξέρετε, το ποδόσφαιρο είναι πάντα πολύ περίεργο», είπε.

«Αλλά αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος που παραμένω στην Τότεναμ. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με αυτή την ομάδα παικτών, που συνεργάζομαι με τον σύλλογο. Δεν έχουμε πρόβλημα και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο γκρουπ και εκτός γηπέδου με τον σύλλογο.

Αυτή τη στιγμή, έχουμε μόνο έναν στόχο: να πάμε μαζί προς την ίδια κατεύθυνση. Νομίζω ότι τα πάμε καλά με τον Ντάνιελ και τον Φάμπιο».