Ο Λούκας Μόουρα είναι χαρούμενος που παίζει για την Τότεναμ «σε οποιαδήποτε θέση»

Ο Λούκας Μόουρα δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που θα παίξει για την Τότεναμ «ανεξαρτήτως θέσης στον αγωνιστικό χώρο», με τον Βραζιλιάνο να χρησιμοποιείται από τον Αντόνιο Κόντε ως δεξί ακραίο μπακ στην περιοδεία του συλλόγου στη Νότια Κορέα πριν από τη σεζόν.

Ο Λούκας Μόουρα είναι χαρούμενος που παίζει για την Τότεναμ «σε οποιαδήποτε θέση»

Ο Λούκας, 29 ετών, μετακόμισε στους Σπερς από την Παρί Σεν Ζερμέν το 2017 και έχει παίξει κυρίως ως επιθετικός από τους Μαουρίσιο Ποκετίνο, Ζοσέ Μουρίνιο, Νούνο Εσπίριτο Σάντο και Κόντε.

Αλλά στο δεύτερο μισό του εναρκτηρίου αγώνα προετοιμασίας της Τότεναμ εναντίον της Team K League στη Σεούλ, και στη συνέχεια εναντίον της Σεβίλλης στο Σουβόν το Σάββατο, ο Κόντε έβαλε τον Λούκας στο δεξί άκρο της άμυνας.

Έκανε αρκετά κόντρα στη Σεβίλλη για να υποδείξει ότι έχει μια σειρά από τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να είναι μια επιλογή για ακραίος μπακ - εντυπωσιάζοντας τον Κόντε - και φάνηκε να προτείνει ότι θα ήταν ανοιχτός στο να παίξει έναν πιο ευέλικτο ρόλο για τους Σπερς αυτή τη σεζόν.

«Ήταν πολύ ξεκάθαρος σε κάθε συζήτηση. Είπε ότι είμαι σημαντικός για αυτόν», είπε ο Λούκας για τη σχέση του με τον Κόντε. «Είναι καλό να γνωρίζουμε.

Του μιλάω πάντα για το τι θέλει από μένα. Τι περιμένει από μένα. Είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα, για εκείνον. Δεν έχει σημασία η θέση στο γήπεδο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω αυτή την ομάδα. Πάντα το έλεγα αυτό.

Είμαι παίκτης της ομάδας. Θα δουλέψω για την ομάδα. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ομάδα. Αυτό είναι, αυτό είναι το μυαλό μου».

Μετά τον αγώνα του Σαββάτου, ο Κόντε περιέγραψε τον Μόουρα ως «καλή επιλογή στη θέση» και πρόσθεσε ως σύγκριση ότι «στο παρελθόν με τον Πέρισιτς, τον Μόουζες και τον (τον Αντόνιο της Ίντερ) Καντρέβα, ήταν το ίδιο: ένας εξτρέμ που έγινε ακραίος μπακ».

Επεκτείνοντας τους επαίνους του για τον Λούκας, ο Κόντε προσέθεσε: «Σίγουρα έχει εξαιρετική ποιότητα. Μίλησα με τον Λούκας και πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια καλή επιλογή για μένα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι ο παίκτης πρέπει να είναι 100% σίγουρος για να το κάνει. Ο Λούκας είναι μια μεγάλη πηγή. Μπορεί να παίξει σε πολλούς ρόλους - πίσω από τον επιθετικό, στα αριστερά και στα δεξιά, ως ακραίος μπακ.

Είμαι πολύ χαρούμενος για τη δέσμευσή του στις προπονήσεις. Και νομίζω ότι απόψε έκανε ένα καλό παιχνίδι».

Ο Κόντε φαίνεται τώρα να έχει πολλές διαφορετικές επιλογές για να παίξει στη θέση.

Ο σύλλογος είναι έτοιμος να υπογράψει τον Τζεντ Σπενς από τη Μίντλεσμπρο, ενώ ο Ματ Ντόχερτι εντυπωσίασε υπό τον Κόντε την περασμένη σεζόν μέχρι που έχασε παιχνίδια λόγω τραυματισμού στο γόνατο.

Είχε και τον Έμερσον Ρουαγιάλ, αν και ο 23χρονος πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα αναμένεται να φύγει από την Τότεναμ μετά από μία μόνο σεζόν στο βόρειο Λονδίνο.