Μάντσεστερ Γιουνάιτετ: Κανονικά στην περιοδεία της Μπαρτσελόνα ο Ντε Γιόνγκ

Ο Φρένκι Ντε Γιόνγκ συμπεριλήφθηκε στην περιοδεία της Μπαρτσελόνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ "αιωρείται" ακόμη μια πιθανή μεταγραφή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι "μπλαουγκράνα" τον έχουν ενημερώσει ότι πρέπει να αποχωρήσει. 

Μάντσεστερ Γιουνάιτετ: Κανονικά στην περιοδεία της Μπαρτσελόνα ο Ντε Γιόνγκ

Η ιεραρχία της Μπαρτσελόνα ενημέρωσε τον Ντε Γιονγκ ότι πρέπει να τον πουλήσουν για να εξισορροπήσουν το υπερβολικό ποσό που δίνουν για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών τους, κάτι που οδήγησε σε περιπλοκές στην εγγραφή νέων παικτών.

Εντούτοις, ο Ντε Γιονγκ θέλει να μείνει στη Μπαρτσελόνα. Και παρά τις ελπίδες της να τον πουλήσει, ο Ολλανδός έχει πλέον συμπεριληφθεί στην ομάδα προετοιμασίας της για να αντιμετωπίσει την Inter Miami, την Ρεάλ Μαδρίτης, την Γιουβέντους και τους NY Red Bulls.

Το νέο απόκτημα, Ραφίνια, συμπεριλήφθηκε επίσης, ενώ είναι κατανοητό ότι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θα ταξιδέψει στο Μαϊάμι την Κυριακή για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις πριν από τη μετακίνησή του από την Μπάγερν.

Άλλοι παίκτες που η Μπαρτσελόνα έχει θέσει διαθέσιμους για μεταγραφή - όπως ο Μάρτιν Μπρέιθγουέιτ, ο Όσκαρ Μινγκέθα, ο Ρίκι Πουίγκ, ο Νέτο και ο Σάμουελ Ουμτιτί - δεν συμπεριλήφθηκαν.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συμφώνησε να πληρώσει στην Μπαρτσελόνα μια εγγυημένη αμοιβή 75 εκατομμυρίων ευρώ για τον Ντε Γιονγκ και ότι θα μπορούσαν επίσης να πληρώσουν μπόνους αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ (8,47 εκατομμύρια £, 10 εκατομμύρια δολάρια).

Θεωρείται ότι η Μπαρτσελόνα πιστεύει ότι η προσφορά της Γιουνάιτεντ είναι ένα ικανοποιητικό ποσό και ότι θα προτιμούσε μια γρήγορη πώληση, καθώς γνωρίζει ότι η πρόταση δεν θα υπάρχει εκεί για πάντα.

Ωστόσο, η κατάσταση περιπλέκεται επίσης από τη Μπαρτσελόνα που χρωστάει στον Ντε Γιονγκ μισθούς ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που θεωρείται ότι εξακολουθεί να καθυστερεί τη συμφωνία.

Η Γιουνάιτεντ έστειλε αντιπροσωπεία στη Βαρκελώνη για να έχει πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλίες για την υπογραφή του Ντε Γιονγκ, κάτι που οδήγησε σε μια καταρχήν συμφωνία όσον αφορά το κόστος μεταγραφής.

Η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Ντε Γιονγκ από τον Άγιαξ έναντι 86 εκατομμυρίων το 2019 και έκτοτε έχει κάνει σχεδόν 100 εμφανίσεις πρωταθλήματος για τον καταλανικό σύλλογο.

Ωστόσο, η οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα σήμαινε ότι το μέλλον του Ντε Γιονγκ είναι στον αέρα, με χρέη 1 δισεκατομμυρίου λιρών και αυστηρούς ελέγχους στις προσλήψεις και τις δαπάνες.

Υπό τις οδηγίες Τεν Χαγκ, ο Ντε Γιονγκ ήταν ένα από τα λαμπερά αστέρια στην ομάδα του Άγιαξ που έφτασε στον ημιτελικό του Champions League το 2018-19, όπου απέκλεισε ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους για να φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.