Τότεναμ: Ανακοίνωσε τον δανεισμό του Λενγκλέ από την Μπαρτσελόνα

Η Τότεναμ ανακοίνωσε την απόκτηση του Γάλλου κεντρικού αμυντικού Κλεμάν Λενγκλέ με την μορφή δανεισμού για μια σεζόν από την Μπαρτσελόνα.

Τότεναμ: Ανακοίνωσε τον δανεισμό του Λενγκλέ από την Μπαρτσελόνα

Παίκτης της Τότεναμ είναι και επίσημα ο Κλεμάν Λενγκλέ, ο οποίος υπέγραψε ως δανεικός από την Μπαρτσελόνα για έναν χρόνο.

Ο Λενγκλέ έλαβε την άδεια να χάσει την πρώτη ημέρα προετοιμασίας της Μπαρτσελόνα για να οριστικοποιήσει τη μετακίνησή του στην Premier League.

Ο 27χρονος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα έως τον Ιούνιο του 2026, τον Οκτώβριο του 2020, αλλά η άφιξη του Κρίστενσεν από την Τσέλσι τον έχει ωθήσει ακόμα πιο κάτω και η οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα έχει προκαλέσει την ανάγκη να περιορίσει το ρόστερ της.

Ο Λενγκλέ πραγματοποίησε 27 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις για την Μπαρτσελόνα την περασμένη σεζόν και έχει χριστεί διεθνής 15 φορές με την Γαλλία.

Η άφιξή του, ως αριστερός σέντερ μπακ, θα φέρει επιπλέον βάθος σε μια γραμμή μπακ των Σπερς που δέχτηκε 40 γκολ στην Premier League την περασμένη σεζόν.

Ο προπονητής της Τότεναμ, Αντόνιο Κόντε, έχει ήδη υπογράψει τους Μπισουμά, Φόρστερ, Πέρισιτς και Ριτσάρλισον αυτό το καλοκαίρι.

Οι Σπερς ξεκινούν τη σεζόν 2022-23 στην Premier League εναντίον της Σαουθάμπτον εντός έδρας στις 6 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση της Τότεναμ:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την υπογραφή του Κλεμάν Λενγκλέ με δανεισμό από την Μπαρτσελόνα για μια σεζόν, με την επιφύλαξη διεθνούς άδειας και άδειας εργασίας.

Γεννημένος στο Beauvais της Γαλλίας, ο Κλεμάν ξεκίνησε την καριέρα του στην Νανσί, όπου έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2013. Στα 19 του χρόνια, έπαιξε 34 από τους 38 αγώνες της Νανσί το 2015/16 καθώς κέρδισε τον τίτλο της γαλλικής δεύτερης κατηγορίας. και την άνοδο στη Ligue 1.

Ο Κλεμάν υπέγραψε στην Σεβίλλη τον Ιανουάριο του 2017 και το 2017/18, συμμετείχε σε 54 από τους 59 αγώνες του συλλόγου της Ανδαλουσίας σε όλες τις διοργανώσεις, φτάνοντας στους προημιτελικούς του UEFA Champions League και στον τελικό του Copa del Rey.

Έφθασε στην Μπαρτσελόνα τον Ιούλιο του 2018 και έχει καταγράψει 159 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, κατακτώντας τη La Liga την πρώτη του σεζόν και το Copa del Rey το 2021.

Με συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα νέων για τη Γαλλία, από κάτω των 16 έως κάτω των 21 ετών, ο Κλεμέντ έκανε το ντεμπούτο του για την Εθνική Γαλλίας τον Ιούνιο του 2019 και έχει 15 συμμετοχές στο όνομά του».