Σοκ για την Μπέρνλι!

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League λίγο πριν έρθει στην Αθήνα έχασε 3-1 στην έδρα της από την Γουότφορντ!

Σοκ για την Μπέρνλι!

Την πρώτη ήττα της στη φετινή σεζόν υπέστη η Μπέρνλι, λίγες πριν από το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Έχασε στην έδρα της με 3-1 από την Γουότφορντ του Χοσέ Χολέμπας υπό το βλέμμα του Πέδρο Μαρτίνς και του Κριστιάν Καρεμπέ.

Η αντίπαλος των Πειραιωτών αιφνιδιάστηκε στις αρχές των δύο ημιχρόνων, την πρώτη φορά αντέδρασε με τον Ταρκόφσκι, αλλά στην επανάληψη το χτύπημα ήταν διπλό στο 48' και στο 50' και στη συνέχεια ήταν ακίνδυνη και ηττήθηκε δίκαια. Πολλά κενά στην άμυνα για την Μπέρνλι, που προβλημάτισε πολύ.

Ο Σον Ντάις χρησιμοποίησε την ενδεκάδα που έχει σε βασικό πλάνο για το αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά είναι δεδομένο ότι θα κάνει πολλές αλλαγές προσώπων στο παιχνίδι της Πέμπτης στο Καραϊσκάκη. Ούτως ή άλλως στην Ευρώπη βάζει άλλους παίκτες, μετά το 1-3 θα πρέπει να το θεωρούμε βέβαιο.

Τερματοφύλακας ήταν ο Χαρτ, η τετράδα στην άμυνα με Λόουτον, Γουόρντ στα άκρα και Ταρκόφσκι, Μι στόπερ, στο κέντρο οι Γουέστγουντ και Κορκ, στα πλάγια οι Λένον και Γκούντμουτνσον και ο Χέντρικ πίσω από τον Γουντ. Ο σχηματισμός ήταν 4-4-1-1.

Η Γουότφορντ του Χοσέ Χολέμπας που ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του, άνοιξε το σκορ στο 3' εκμεταλλευόμενη την κακή αντίδραση του αριστερού μπακ και του αριστερού στόπερ (Μι). Ο Ντίνι έκανε γρήγορα τη σέντρα και ο Γκρέι με ωραίο σουτ νίκησε τον Χαρτ. Στο 6' η Μπέρνλι ισοφάρισε με κεφαλιά του Ταρκόφσκι από κόρνερ του Γκούντμουνσον. Άλλωστε με αυτόν τον τρόπο απειλούσε η αντίπαλος του Ολυμπιακού, δηλαδή με τα στημένα του Ισλανδού που είχε έξοχη εκτέλεση φάουλ στο 18' αλλά ο Φόστερ απέκρουσε. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 43' όταν ο Χέντρικ σούταρε ο Φόστερ απέκρουσε στα πλάγια, ο Χολέμπας πρόλαβε σωτήρια τον Λένον και ο Γουέστγουντ σούταρε πολύ άστοχα από μακριά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπέρνλι μπήκε υπνωτισμένη και βρέθηκε μέσα σε ένα τρίλεπτο να χάνει τα πάντα. Στο 48' ο Μι έχασε τον Ντίνι σε έξοχη πάσα στην πλάτη του και ο κορυφαίος παίκτης του ματς έγραψε το 1-2 νικώντας τον Χαρτ. Και στο 50' ο Χιουζ βρήκε πολύ χώρο να προχωρήσει από το κέντρο, έφτασε έξω από την περιοχή και με ωραίο αριστερό σουτ πέτυχε το τρίτο γκολ της Γουότφορντ.

Η Μπέρνλι δεν μπόρεσε να απειλήσει στη συνέχεια, ο Ντάις άλλαξε τους επιθετικούς του, αλλά ο Χαρτ έσωσε το τέταρτο γκολ στο 88 με έξοχη επέμβαση σε προσπάθεια του Ντίνι. Στις καθυστερήσεις η Μπέρνλι προσπάθησε να μειώσει και είχε τρεις καλές στιγμές, μία με τον Μι και δύο με τον Μπαρνς.

Σίγουρα με την απόδοσή της προβλημάτισε, έδειξε ότι έχει κενά στην άμυνα που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός, αν και λογικά στο Καραίσκάκη θα παίξουν στόπερ ο Γκίμπσον με τον Λονγκ, όπως και στην Κωνσταντινούπολη. Επιθετικά απειλεί κυρίως με στατικές φάσεις, τις οποίες όλες αναλαμβάνει ο Γκούντμουνσον. Ήταν ένα πολύ κακό ματς για την Μπέρνλι, αλλά ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να πέσει σε καμία παγίδα υποτίμησης, μετά από αυτό το αποτέλεσμα.