Η Μπέρνλι στο δρόμο του Ολυμπιακού

Την Μπέρνλι θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο δρόμο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς οι Άγγλοι με γκολ του Κορκ στην παράταση (97') επικράτησαν με 1-0 (0-0 κ.α.) της Μπασακσεχίρ και πήραν το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Η Μπέρνλι στο δρόμο του Ολυμπιακού

Στο πρώτο ημίχρονο η αγγλική ομάδα μπήκε αγριεμένη. Με σχήμα 4-4-2 επιχείρησε να πιέσει την Μπασακσεχίρ και σε τρεις περιπτώσεις απείλησε την τουρκική εστία με τους Μπάρντσλεϊ (15'), Μπαρνς (23') και Λένον (28'). Οι Άγγλοι ωστόσο φρόντιζαν να φυλάνε και τα νώτα τους, καθώς η ομάδα της Κωνσταντινούπολης έχει αρκετή ποιότητα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, κάτι που φάνηκε στο καταιγιστικό τρίλεπτο στα τελειώματα του πρώτου μέρους, όταν ο Χαρτ είπε “όχι” στον Φρέι (45+2') κι ενώ νωρίτερα είχαν προηγηθεί δύο καλές ευκαιρίες του Βίσκα (39',43'). Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπασακσεχίρ πήρε κάποια μέτρα, δημιούργησε μία καλή φάση με τον Βίσκα στο 61' που ο Χαρτ έβαλε ξανά... στοπ και αφού πέρασε ένα 25λεπτο χωρίς φάση, ο Αντεμπαγιόρ λίγο έλειψε στο 86' να χαρίσει την πρόκριση στους Τούρκους. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση με την κατοχή να είναι συντριπτικά υπέρ της Μπασακσεχίρ, αλλά η κατοχή δεν δίνει πάντοτε τα αποτελέσματα, καθώς ο Κορκ στο 97' χάρισε το εισιτήριο στους Άγγλους.

ΜΠΕΡΝΛΙ (4-4-2): Χαρτ – Μπάρντσλεϊ, Γκίμπσον, Λονγκ, Τέιλορ – Λένον (58’ Γκούντμουνσον), Γουέστγουντ (81’ Κορκ), Γουόρντ, Χέντρικ – Βόουκς (81’ Γουντ), Μπαρνς.

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (4-3-3): Γκουνόκ – Καϊσάρα, Ντα Κόστα, Επουρεάνου, Κλισί – Τεκντεμίρ, Καχβετσί (108' Γιόγιτς), Εμρέ Μπελόζογλου – Βίσκα, Φρέι (102' Ναπολεόνι), Μπάγιτς (66’ Αντεμπαγιόρ).