Μπιέλσα: Kοντά στην επιστορφή του στην Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η επιστροφή του Μαρσέλο Μπιέλσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο μπορεί να πήγε ένα βήμα πιο κοντά, αφού ένας από τους υποψήφιους για την προεδρία του συλλόγου υποσχέθηκε να προσλάβει τον Αργεντινό σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές αυτής της εβδομάδας.

Μπιέλσα: Kοντά στην επιστορφή του στην Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο θα διεξαγάγει εκλογές στις 24 Ιουνίου και ο Ινιάκι Αρεχαμπαλέτα, ένας από αυτούς που διεκδικούν να αντικαταστήσουν τον Αιτόρ Ελιζέγκι ως πρόεδρος του ισπανικού συλλόγου, έχει εξαγγείλει ότι θα φέρει τον Μαρσέλο Μπιέλσα πίσω στον σύλλογο εάν εκλεχθεί.

Ο Μπιέλσα, 66 ετών, διατέλεσε προπονητής στην ισπανική ομάδα μεταξύ 2011 και 2013.

Σε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα (20/6), ο Αρεχαμπαλέτα είπε: «(Ο Μπιέλσα) είναι ο πιο σεβαστός προπονητής στον κόσμο. Είναι και προπονητής για το μέλλον, αν και στο παρελθόν μας χάρισε την καλύτερη σεζόν αυτού του αιώνα.

(Ο Μπιέλσα) έχει εξελιχθεί από τότε και η φιλοδοξία, η ποιότητα και οι ικανότητές του θα μας κάνουν την Αθλέτικ που πρέπει να γίνουμε».

Ο Μπιέλσα εν τω μεταξύ επιβεβαίωσε ότι θα δεχτεί τη δουλειά σε περίπτωση που κερδίσει ο Αρεχαμπαλέτα, και έχει ήδη δηλώσει ότι έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για τη θέση έχοντας παρακολουθήσει και αναλύσει όλους τους αγώνες που έδωσε η ομάδα την περσινή σεζόν.

Ωστόσο, η υποστήριξη του Μπιέλσα από τον Αρεχαμπαλέτα δεν σημαίνει η δουλειά του θα είναι εγγυημένη.

Ο Αρεχαμπαλέτα θεωρείται ως ο λιγότερο πιθανός από τους τρεις υποψηφίους να κερδίσει τις εκλογές της Παρασκευής, αν και μένει να φανεί τι ρόλο θα παίξει με τους ψηφοφόρους η υποστήριξή του για τον Μπιέλσα.

Ο Μπιέλσα ανέλαβε για πρώτη φορά την Αθλέτικ το καλοκαίρι του 2011, αφού άφησε τη θέση του ως προπονητής της εθνικής ομάδας της Χιλής.

Ο σύλλογος άκμασε υπό τη διαχείριση του, φτάνοντας στους τελικούς τόσο του Copa del Rey όσο και του Europa League το 2011-12. Επίσης απέκλεισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από την Ευρώπη με τη νίκη σοκ 3-2 στο Ολντ Τράφορντ.

Προς το τέλος της θητείας του στο Μπιλμπάο, ωστόσο, είχε μια δύσκολη σχέση με ορισμένους ανθρώπους από το επιτελείο και παίκτες, και παραμένει κάτι σαν πολωτική φιγούρα μεταξύ των υποστηρικτών.

Ο Μπιέλσα είναι χωρίς δουλειά από τότε που απολύθηκε την Λιντς Γιουνάιτεντ τον Φεβρουάριο.