Προβληματίζει η κατάσταση του ντε Μπρούινε τη Σίτι, ντέρμπι στο Λονδίνο

Η Μάντσεστερ Σίτι πιστεύει ότι έχει το απαραίτητο βάθος για να καλύψει την απουσία του τραυματία Κέβιν ντε Μπρούινε, αλλά ίσως θα μπορούσε να ανακαλύψοει ότι η ζωή χωρίς τον Βέγλο μέσο είναι πιο άβολη από ό,τι υποπτεύεται.

Προβληματίζει η κατάσταση του ντε Μπρούινε τη Σίτι, ντέρμπι στο Λονδίνο

Με την δεύτερη αγωνιστική της Premier League να είναι προγραμματισμένη το τριήμερο 18,19 και 20 Αυγούστου, το τραυματισμένογόνατο του Ντε Μπρούινε έφερε ένα σπάνιο σύννεφο πάνω από το Etihad, όπου ο Βέλγος ήταν ο κορυφαίος στο πρωτάθλημα των 100 βαθμών την περασμένη σεζόν.

Φυσικά, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα θα φροντίσουν να έχουν μία εύκολη συνάντηση, όταν υποδεχθούν την Χάντερσφιλντ την Κυριακή, αλλά σίγουρα υπάρχει προβληματισμός από την προοπτική ότι ο Ντε Μπρούινε μπορεί να μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ίσως όχι άδικα, αφού ο Βέλγος, έπαιξε, κατά το πλείστον εξαιρετικά, σε όλους εκτός από έναν από τους 38 αγώνες της, ενώ ήδη έχει αφήσει το σημάδι του στο πρώτο παιχνίδι αυτής της σεζόν απέναντι στην Αρσεναλ.

«Ο Κέβιν είναι ένας σπουδαίος παίκτης και είναι απλά ατυχές το γεγονός ότι του συνέβη κατά την προπόνηση, αλλά υπάρχει αρκετό βάθος στην ομάδα», δήλωσε ο Κίλι Γουόκερ. «Δεν βασιζόμαστε μόνο σε έναν παίκτη. Προφανώς είναι μεγάλη απώλεια, αλλά έχουμε αρκετή κάλυψη».

Φυσικά, αυτό είναι αλήθεια, αλλά ο Ντε Μπρούινε είχε τόσο μεγάλη επιρροή την περασμένη σεζόν, που ίσως χρειαστεί έναν παίκτη σαν τον Μπερνάντο Σίλβα, τόσο εντυπωσιακό όπως εναντίον της Αρσεναλ, να αναλάβει τον ρόλο.

Μετά την λανθασμένη εκκίνηση, ο νέος προπονητής της Αρσεναλ, Ουνάι Έμερι, αναμφίβολα αισθάνεται επείγουσα ανάγκη να επιστρέψει πίσω με τουλάχιστον ένα βαθμό από το αυριανό ντέρμπι του Λονδίνου με την Τσέλσι. Οι «μπλε» είχαν μία ήσυχη πρεμιέρα με τον Μαουρίτσιο Σάρι στον πάγκο τους, στη νίκη 3-0 στο Χάντερσφιλντ.

Θα μπορούσε να είναι μια ιδιαίτερη επιστροφή πίσω για τον Πετρ Τσεχ, του οποίου η νευρικότητα απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, είχε συνέπεια να δεχθεί έντονη κριτική. Όμως είχε την υποστήριξη του Εμερι , που σημείωσε «την εμπειρία και την ποιότητα 36 ετών του».

Η Λίβερπουλ, στην κορυφή λόγω των τεσσάρων γκολ που σημείωσε απέναντι σε μια αδύναμη Γουέστ Χαμ, θα γνωρίσει μία πολύ πιο σκληρή δοκιμασία τη Δευτέρα στο Λονδίνο, απέναντι στη Κρίσταλ Πάλας, που νίκησε 2-0 τη Φούλαμ.

Η προσοχή και πάλι την Κυριακή θα είναι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εν μέσω αναφορών των αγγλικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με την τεταμένη σχέση μεταξύ του Ζοσέ Μουρίνιου και του Πωλ Πογκμπά και των αρνήσεων του συλλόγου ότι έχουν κάποιο τέτοιο πρόβλημα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πογκμπά άνοιξε το λογαριασμό γκολ για τη Γιουνάιτεντ, με πέναλτι εναντίον της Λέστερ στο Old Trafford και την Κυριακή στο Μπράιτον, θα φορέσει και πάλι το περιβραχιόνιο του αρχηγού, προσπαθώντας μία νέα ευτυχή εμφάνιση.

Η Τότεναμ θα υποδεχθεί στο Wembley την Φούλαμ, προς απογοήτευση των φιλάθλων της εξαιτίας της καθυστέρησης των έργων στο νέο της γήπεδο. Ο Μαόυρίτσιο Ποκετίνο, δηλώνει ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η ομάδα, είναι να συνεχίζει να κερδίζει όπου κι αν παίζει. Αν υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελαν οι οπαδοί των «πετεινών», είναι ότι ο Χάρι Κέιν να μπορέσει τελικά να θέσει τέρμα στην... ξηρασία του στην Premier League τον Αύγουστο. Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας έχει συμπληρώσει 14 ματς χωρίς γκολ το μήνα Αύγουστο.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Σάββατο 18/8

Κάρντιφ-Νιούκαστλ

Εβερτον-Σαουθάμπντον

Λέστερ-Γουλβς

Τότεναμ-Φούλαμ

Γουέστ Χαμ-Μπόρνμουθ

Τσέλσι-Αρσεναλ

Κυριακή 19/8

Μπέρνλι-Γουότφορντ

Μάντσεστερ Σίτι-Χάντερσφιλτν

Μπράιτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δευτέρα 20/8

Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ