Μπαρτσελόνα: Τα μέλη της υπερψήφισαν την πώληση του 49,9% του μάρκετινγκ και του 25% των τηλεοπτικών

Η έκτακτη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων των μελών της Μπαρτσελόνα υπερψήφισε την πρόταση της διοίκησης Λαπόρτα για πώληση του 49,9% των εμπορικών δικαιωμάτων του συλλόγου και του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ούτως ώστε ν' αποκτήσει ο Καταλανικός σύλλογος ρευστότητα

Μπαρτσελόνα: Τα μέλη της υπερψήφισαν την πώληση του 49,9% του μάρκετινγκ και του 25% των τηλεοπτικών

Στην αποδοχή της πρότασης της διοίκησης της Μπαρτσελόνα προχώρησε η έκτακτη Γ.Σ. των αντιπροσώπων των μελών του Καταλανικού σύλλογου την Πέμπτη (16/06)

Από τα 4.478 μέλη που είχαν δικαίωμα να συμμετέχουν ούτε το ένα 1/4 δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία για δύο πολύ σημαντικά θέματα οικονομικής φύσης, παρότι δινόταν η δυνατότητα με τηλεδιάσκεψη στους υπόλοιπους πλην των 1.000 «γερουσιαστών»...

Το πρώτο είχε να κάνει με την πώληση του 49,9% της εταιρίας που σχετίζεται με τα εμπορικά δικαιώματα της Μπαρτσελόνα και το δεύτερο με την εκχώρηση του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων , με τα μέλη του συλλόγου να υπερψηφίζουν και τις δυό προτάσεις των διοικούντων.

Όσον αφορά στο θέμα της εκχώρησης του 49,9% εμπορικών δικαιωμάτων, αυτή εγκρίθηκε αφού ψήφισαν υπέρ 568 και κατά 65 (13 τα λευκά), ενώ εγκρίθηκε και η εκχώρηση του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τα επόμενα 25 χρόνια, με ψήφους 494 υπέρ και 62 κατά (13 λευκά).

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, μετά από αυτές τις εγκρίσεις που εξασφάλισε η διοίκηση της Λαπόρτα, αναμένει να μπουν άμεσα στα ταμεία της ποσό μεταξύ 700 και 800 εκατομμυρίων ευρώ που θα της δώσει βαθιά οικονομική ανάσα.

Από τα τηλεοπτικά δικαιώματα όπως έγινε γνωστό η διοίκηση - που δεν παρουσίασε προτάσεις αλλά τις περιμένει ως τις 30 Ιουνίου που κλείνει ο ισολογισμός του οικονομικού έτους - εξήγγειλε ότι περιμένει προτάσεις μίνουμ 200 εκατ. ευρώ για κάθε 10%.

Συνεπώς το μίνιμουμ που περιμένουν είναι 350 εκατ. ευρώ.