Ιταλικό Super Cup: Το διεκδικούν Η.Π.Α. και Καναδάς

Στα γήπεδα της Βόρειας Αμερικής ενδέχεται να διεξαχθεί το Ιταλικό Super Cup καθώς Η.Π.Α. και Καναδάς έχουν μπει στην διεκδίκησή του μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενόψει της σεζόν 2023/24.

Ιταλικό Super Cup: Το διεκδικούν Η.Π.Α. και Καναδάς

Η κάτοχος της Serie A, Μίλαν θα αναμετρηθεί με εκείνη του Coppa Italia, Ίντερ για το Ιταλικό Super Cup τον προσεχή χειμώνα στην Σαουδική Αραβία. Το συμβόλαιο του αγώνα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ολοκληρώνεται το 2023/24 και σύμφωνα με την «TuttoSport», Η.Π.Α. και Καναδάς σκοπεύουν να μπουν στην διεκδίκησή του.

Συγκεκριμένα, η Serie A έχει δεχθεί προτάσεις μεταξύ άλλων από την Νέα Υόρκη, την Βοστώνη, το Μαϊάμι και το Μόντρεαλ. Μάλιστα, οι εν λόγω προτάσεις δεν μιλούν αποκλειστικά για έναν αγώνα αλλά για την διεξαγωγή ενός Final Four, κάτι που είχαν προτείνει και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η «Emirates» έχει κάνει την πρότασή της, ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν για πέντε χρόνια ακολουθώντας το μοντέλο που χρησιμοποιείται στην Ισπανία. Έτσι, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι υπόλοιπες προτάσεις θα είναι οικονομικά μικρότερες.

Από την άλλη, πρέπει να συνυπολογιστεί ότι η Serie A θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στην αμερικανική επικράτεια, μια επιλογή που παρέχει πληθώρα εμπορικών ευκαιριών.