La Liga: Καταγγέλλει τις Γιουβέντους, Σίτι και Παρί στην UEFA για εικαζόμενες οικονομικές παρατυπίες

Αποκάλυψη της ισπανικής εφημερίδας As: Η La Liga απευθύνθηκε στην UEFA για τις οικονομικές παρατυπίες της Γιουβέντους, της Μάντσεστερ Σίτι και της Παρί Σεν Ζερμέν

La Liga: Καταγγέλλει τις Γιουβέντους, Σίτι και Παρί στην UEFA για εικαζόμενες οικονομικές παρατυπίες

Η La Liga φέρεται να κατήγγειλε την Γιουβέντους και την Μάντσεστερ Σίτι στην UEFA για οικονομικές παρατυπίες. Ενώ σχεδιάζει να κάνει το ίδιο με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Αυτό αναφέρει η ισπανική εφημερίδα As την Παρασκευή (3/6). Στόχος της καταγγελίας είναι να προστατευθεί η ακεραιότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού οικοσυστήματος και, κυρίως, η ανταγωνιστικότητα των ισπανικών συλλόγων.

Ο πρόεδρος της ισπανικής Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, πριν από λίγες μέρες, είχε επιτεθεί στην Παρί Σεν Ζερμέν για την κοστοβόρα ανανέωση του συμβολαίου του Εμπαπέ. Όμως η Γιουβέντους είναι επίσης στο στόχαστρο, σύμφωνα με την As, λόγω της ποινικής έρευνας για υπεραξίες που άνοιξε εδώ και αρκετούς μήνες η εισαγγελία του Τορίνο.

Όσο για την Μάντσεστερ Σίτι, το Νο. 1 της La Liga είχε ήδη αναφερθεί στην υπόθεση της συμφωνίας με τον Χάαλαντ και στις τερατώδεις προμήθειες που πληρώθηκαν για τη διαμεσολάβηση. Στο παρελθόν, η La Liga είχε ήδη καταγγείλει την Παρί Σεν Ζερμέν και την Μάντσεστερ Σίτι για διογκωμένες χορηγίες και για παράκαμψη των κανόνων του Financial Fair Play της UEFA.