Νότιγχαμ Φόρεστ: «Δένει» τον αρχιτέκτονα της ανόδου της, Στιβ Κούπερ, με νέο συμβόλαιο

Η Νότιγχαμ Φόρεστ θα προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Στιβ Κούπερ, τον άνθρωπό που την οδήγησε στην επιστροφή της στην Premier League έπειτα από 23 χρόνια.

Νότιγχαμ Φόρεστ: «Δένει» τον αρχιτέκτονα της ανόδου της, Στιβ Κούπερ, με νέο συμβόλαιο

Η Νότιγχαμ Φόρεστ έζησε έναν εφιάλτη στην αρχή της σεζόν έχοντας μόλις έναν βαθμό στα πρώτα επτά παιχνίδια στην Championship και τότε ο Στιβ Κούπερ ανέλαβε τα ηνία της ομάδας.

Ο 42χρονος τεχνικός οδήγησε τους «κόκκινους» στην τέταρτη θέση και έπειτα στην άνοδο στην Premier League έπειτα από 23 χρόνια μέσω των μπαράζ.

Το «Δάσος» νίκησε 1-0 την Χάντερφιλντ στο «ΓουέμπλεΪ» με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ανακοινώνει την πρόθεση της ομάδας του να «δέσει» το μέλλον του Κούπερ στο «Σίτι Γκράουντ».

Το συμβόλαιο του Στιβ Κούπερ στην Νότιγχαμ Φόρεστ ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν 2022/23 και ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας στην «Daily Telegraph» ανέφερε:

«Ναι, ο Στιβ (Κούπερ) θα είναι μαζί μας. Έχει ακόμη έναν χρόνο στο συμβόλαιό του αλλά θέλω να είναι χαρούμενος. Θέλω να του δώσω τους παίκτες που θα τον κάνουν ακόμα πιο χαρούμενο για να πετύχει σπουδαία αποτελέσματα και να κάνουμε αυτούς τους εκπληκτικούς φιλάθλους χαρούμενους».

Ο Κούπερ οδήγησε την Σουόνσι στα μπαράζ ανόδου τις δύο προηγούμενες χρονιές ενώ οδήγησε την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17 το 2017 και αυτή θα είναι η παρθενική παρουσία του στην Premier League μολονότι διατέλεσε προπονητής στις ακαδημίες της Λίβερπουλ από το 2008 έως το 2013.

Μάλιστα, ο Στιβ Κούπερ νίκησε το 60% των 45 παιχνιδιών στην πρώτη του σεζόν στην Νότιγχαμ Φόρεστ (27 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες), το καλύτερο ποσοστό από κάθε προπονητή στην ιστορία της ομάδας από όταν εντάχθηκε στην Football League το 1892.