Νότιγχαμ-Χάντερσφιλντ 1-0: Ξανά εκεί που ανήκει!

Ιστορική επιστροφή της Νότιγχαμ στην Premier League καθώς νίκησε στο Wembley στον τελικό των 200 εκατομμυρίων ευρώ την Χάντερσφιλντ με 1-0. Έπειτα από 23 χρόνια γυρίζει στα σαλόνια η ομάδα ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Νότιγχαμ-Χάντερσφιλντ 1-0: Ξανά εκεί που ανήκει!

Η Νότιγχαμ Φόρεστ τα κατάφερε! Η ομάδα ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη νίκησε 1-0 στον τελικό των 200 εκατομμυρίων ευρώ (εγγυημένα έσοδα) την Χάντερσφιλντ και επιστρέφει ύστερα από 23 χρόνια στην Premier League! Με αυτογκόλ του Κόλγουιλ στο 43' κρίθηκε ο αγώνας στο Wembley με 80.000 θεατές...Και τελικά αυτούς της Νότιγχαμ να πανηγυρίζουν έξαλλα τη μεγάλη επιτυχία.

Η Νότιγχαμ είχε την πρώτη καλή φάση με κοντινή κεφαλιά του Γέιτς στο 12' να περνά λίγο άουτ. Είχε τον έλεγχο η Φόρεστ και πίεζε ψηλά για να απειλήσει για το προβάδισμα, με τον Γέιτς να αστοχεί στο 21' από καλή θέση. Μπλοκαρισμένη η ομάδα του Στιβ Κούπερ, ενώ εκείνη του Κάρλος Κορμπεράν έψαχνε ανεπιτυχώς αντεπιθέσεις. Στο 34' η Χάντερσφιλντ απείλησε με τον Τόμας, αλλά ο Σαμπά απέκρουσε το σουτ από πλάγια. Κι εκεί που το ημίχρονο πήγαινε χωρίς γκολ, στο 43' ήρθε το αυτογκόλ του Λέβι Κόλγουιλ μετά από σουτ του Γκάρνερ και προσπάθεια να αποκρούσει προ του Γέιτς. Με τη Νότιγχαμ να βρίσκει το προβάδισμα που με υπομονή έψαχνε στο ματς.

Η Χάντερσφιλντ μπήκε λογικά πιο επιθετικά στην επανάληψη με τη Φόρεστ να δίνει χώρο, σε μια διαφορετική εικόνα της αναμέτρησης σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Λίγες οι καλές στιγμές και καλές οι άμυνες, ειδικά από τη Νότιγχαμ που είχε πολύ καλούς τους αμυντικούς χαφ της. Στο 73' η Χάντερσφιλντ ζήτησε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής Τζόναθαν Μος έδειξε κίτρινη στον Τόφολο για θέατρο στη φάση με τον Κόλμπακ. Όπως άφησε το ματς και λίγο αργότερα πάλι σε πέσιμο παίκτη της Χάντερσφιλντ, επίσης σωστά. Η Χάντερσφιλντ ρίσκαρε όλο και περισσότερο προς το τέλος, η κάμερα έδειξε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο γήπεδο να κάνει το σταυρό του για να κρατήσει τη νίκη η ομάδα του, κάτι που τελικά συνέβη παρά την προσπάθεια στο 94' του Ο' Μπράιαν που αστόχησε για λίγο.

Κίτρινη κάρτα αντίκρυσε ο Ζιγκερνάγκελ στο 55', στο 73' ο Τόφολο

ΝΟΤΙΓΧΑΜ: Σαμπά (90' Χόρβατ). Γουόραλ, Κουκ, Μακ Κένα, Σπενς, Γέιτς. Γκάρνερ, Κόλμπακ, Ζιγκερνάγκελ (74' Λόου), Τζόνσον, Ντέιβις (66' Σάριτζ)

ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ: Νίκολς, Λις, Σαρ (57' Ράσελ), Κόλγουιλ, Άβιλα, Χόγκ, Ο’ Μπράιαν, Τοφολό, Σινάνι (67' Χολμς), Τόμας, Γουόρντ (67' Ρόουντς)