Premier League: Πρωταθλήτρια ξανά η Σίτι, με επική ανατροπή στο Μάντσεστερ (Highlights)

Η Σίτι με επική ανατροπή στο Μάντσεστερ μέσα σε 5 λεπτά, κέρδισε 3-2 την Άστον Βίλα από 0-2 και στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας για δεύτερη σερί χρονιά και όγδοη στην ιστορία της. Στο Champions league η Τότεναμ, υποβιβάστηκε η Μπέρνλι.

Premier League: Πρωταθλήτρια ξανά η Σίτι, με επική ανατροπή στο Μάντσεστερ (Highlights)

Στο Μάντσεστερ παρέμεινε τελικά το τρόπαιο της Premier League για δεύτερη σερί χρονιά, με τη Σίτι να διατηρεί το «στέμμα» της πρωταθλήτριας Αγγλίας. Οι «πολίτες» κέρδισαν την «κούρσα» με την Λίβερπουλ στη μάχη του τίτλου και μετά και την ολοκλήρωση της 38ης (τελευταίας) αγωνιστικής, που εξελίχθηκε σε... θρίλερ, τερμάτισαν στην πρώτη θέση της κατάταξης και ήταν αυτοί που σήκωσαν στον βρετανικό «ουρανό» το όγδοο τρόπαιο στην ιστορία τους στην διοργάνωση.

Η επιτυχία για τους «πολίτες» ήρθε με μία επική ανατροπή στο Μάντσεστερ, που επανέφερε στη μνήμη την κατάκτηση του τροπαίου το 2012. Οι «γαλάζιοι» αν και βρέθηκαν να χάνουν 0-2 από την Άστον Βίλα στο «Ετιχάντ», κατάφεραν τελικά να φέρουν «τούμπα» το ματς μέσα σε 5 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρουν τη νίκη με 3-2 και τον τίτλο.

Οι «χωριάτες» προηγήθηκαν αρχικά με τα τέρματα των Κας (37’) και Κουτίνιο (69’), ωστόσο η Σίτι βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και έφερε τα πάνω κάτω στο παιχνίδι. Ο Γκουντογκάν μείωσε σε 1-2 στο 76’, πριν έρθει η ισοφάριση στο 78’ από τον Ρόδρι, ώσπου στο 81’ ο Γκουντογκάν πέτυχε και το «χρυσό» 3-2 που χάρισε τη νίκη και τον τίτλο στην ομάδα του Γκουαρντιόλα.

Όσο για τη Λίβερπουλ; Οι «κόκκινοι» έκαμψαν τελικά την αντίσταση της Γουλβς και την κέρδισαν 3-1 στο «Άνφιλντ», ωστόσο η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες τους για τον τίτλο και το εγχώριο «τρεμπλ» και τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Στο Champions League η Τότεναμ

Όσον αφορά τώρα τη «μάχη» για το «σεντόνι», η Τότεναμ «σφράγισε» την τέταρτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα και θα ακολουθήσει την επόμενη περίοδο τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Λίβερπουλ και την Τσέλσι στα μεγάλα «σαλόνια» του Champions League. Τα «σπιρούνια» διέλυσαν 5-0 την υποβιβασμένη Νόριτς και έφτασαν τους 71 πόντους στην κατάταξη, ήτοι δύο περισσότερους από την πέμπτη Άρσεναλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα «καναρίνια», που την επόμενη σεζόν θα αγωνιστούν στην Championship, ο Δημήτρης Γιαννούλης ξεκίνησε στο βασικό σχήμα.

Η Άρσεναλ από την πλευρά της νίκησε 5-1 την Έβερτον στο «Έμιρεϊτς» του Λονδίνου, ωστόσο το όνειρό της για την επιστροφή της στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» μετά το 2017 αποδείχτηκε απατηλό και τη νέα σεζόν θα πάρει μέρος στο Europa League.

Εκεί θα παίξει τελικά και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρότι ηττήθηκε 1-0 από την Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι παρακολούθησε και ο νέος προπονητή της Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαγκ, που βρέθηκε στο «Σέλχαρστ Παρκ» μαζί με τον βοηθό του, Στιβ ΜακΛάρεν.

Αντίθετα, η Γουέστ Χαμ ηττήθηκε 3-1 από την Μπράιτον, που την κράτησε στην έβδομη θέση της κατάταξης, μέσω της οποίας θα παίξει την επόμενη σεζόν στο Conference League.

Υποβιβάστηκε η Μπέρνλι

Τέλος, όσον αφορά την «ουρά» της κατάταξης, η Λιντς βγήκε μεγάλη κερδισμένη στην τελευταία αγωνιστική και κέρδισε τη «σωτηρία» της στον θεσμό. Τα «παγώνια» με «χρυσό» σκόρερ τον Χάρισον στο 94’ επιβλήθηκαν 2-1 εκτός έδρας της Μπρέντφορντ και τερμάτισαν μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αντίθετα, η Μπέρνλι δεν τα κατάφερε απέναντι στη Νιουκάστλ. Ο σύλλογος του Λάνκασαϊρ ηττήθηκε 2-1 από τις «καρακάξες» με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί από την Premier League και πλέον θα ακολουθήσει τις Γουότφορντ και Νόριτς την επόμενη σεζόν στην Championship.

Το πρόγραμμα της 38ης (τελευταίας) αγωνιστικής
ΚΥΡΙΑΚΗ (22/5)

Άρσεναλ – Έβερτον 5-1
(27’ πέν. Μαρτινέλι, 31’ Ν’Κέτια, 56’ Σοάρες, 59’ Γκάμπριελ, 83’ Όντεγκαρντ – 45’ Φαν ντε Μπεκ)

Μπρέντφορντ – Λιντς 1-2
(78’ Κάνος - 56’ πέν. Ραφίνια, 94’ Χάρισον)

Μπράιτον – Γουέστ Χαμ 3-1
(50’ Βέλτμαν, 80’ Γκρος, 92’ Γουέλμπεκ - 40’ Αντόνιο)

Μπέρνλι – Νιουκάστλ 1-2
(69’ Κορνέτ - 20’ πέν. και 60’ Γουίλσον)

Τσέλσι – Γουότφρορντ 2-1
(11’ Χάβερτς, 91’ Μπάρκλεϊ – 87’ Γκόσλινγκ)

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0
(37’ Ζαχά)

Λέστερ – Σαουθάμπτον 4-1
(49’ Μάντισον, 74’ Βάρντι, 81’ και 96’ Πέρες, – 80’ πέν. Γουάρντ-Πρόουζ)

Λίβερπουλ – Γουλβς 3-1
(24’ Μανέ, 84’ Σαλάχ, 89’ Ρόμπερτσον - 3’ Πέδρο Νέτο)

Μάντσεστερ Σίτι – Άστον Βίλα 3-2
(76’ και 81’ Γκουντογκάν, 78’ Ρόδρι, - 37’ Κας, 69’ Κουτίνιο)

Νόριτς – Τότεναμ 0-5
(16’ και 64’ Κουλουσέφσκι, 32’ Κέιν, 70’ και 75’ Σον)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ