Στην Ευρώπη η Φιορεντίνα - Εκτός νυμφώνος η Αταλάντα

Η Φιορεντίνα νίκησε την Γιουβέντους (2-0) και διασφάλισε την συμμετοχή της στο Conferenece League. Εκτός Ευρώπης η Αταλάντα, που ηττήθηκε εντός έδρας από την Έμπολι (0-1), στην τελευταία αγωνιστική της Serie A. Τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Στην Ευρώπη η Φιορεντίνα - Εκτός νυμφώνος η Αταλάντα

Την τελευταία αγωνιστική της Serie A οριστικοποιήθηκε το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο στο Καμπιονάτο. Εκεί, όπου η Φιορεντίνα διασφάλισε την έβδομη θέση που κατείχε στην κατάταξη και μαζί την συμμετοχή στο Conference League της επόμενης περιόδου, χάρη στη νίκη της με 2-0 επί της Γιουβέντους. Άψογη τακτικά εμφάνιση από τους «βιόλα» που δεν απειλήθηκαν καθόλου από την βαθμολογικά αδιάφορη «γηραιά κυρία».

Την ίδια ώρα η Αταλάντα ολοκλήρωσε μια σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα εκτός Ευρώπης. Ακόμα και αν κέρδιζαν οι «μπεργκαμάσκι» την Έμπολι υστερούσαν στην ισοβαθμία με την Φιορεντίνα, όμως έφυγαν με σκυμμένα κεφάλια από το γήπεδο, χάνοντας και το ματς (0-1) από έναν βαθμολογικά αδιάφορο και θεωρητικά υποδεέστερο αντίπαλο. Στο αδιάφορο ματς της ημέρας, Λάτσιο και Βερόνα πρόσφεραν γκολ και θέαμα (3-3) στους τυχερούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο Ολίμπικο της Ρώμης.

Το πρόγραμμα της (38ης) τελευταίας αγωνιστικής
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (20/5)
Τορίνο – Ρόμα 0-3
(33’ και 42’ πέν. Έιμπραχαμ, 78’ πέν. Πελεγκρίνι)

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (21/5)

Τζένοα – Μπολόνια 0-1
(66’ Μπάροου)

Αταλάντα – Έμπολι 0-1
(79’ Στούλατς)

Φιορεντίνα – Γιουβέντους 2-0
(46’ Ντάνκαν, 92’ Γκονζάλες)

Λάτσιο – Βερόνα 3-3
(19’ Καμπράλ, 26’ Άντερσον, 62’ Πέδρο-7’ Σιμεόνε, 14’ Λασάνια, 76’ Χανγκλά)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (22/5)
13.30: Σπέτσια – Νάπολι
19.00: Ίντερ – Σαμπντόρια, Σασουόλο – Μίλαν
22.00: Σαλερνιτάνα – Ουντινέζε, Βενέτσια – Κάλιαρι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ