Αντσελότι: «Γιατί δεν είναι ελκυστικό το ιταλικό ποδόσφαιρο»

Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι εξήγησε τους λόγους που το ιταλικό ποδόσφαιρο δεν έχει τις επιτυχίες του παρελθόντος σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και για τον αποκλεισμό της Εθνικής από το Μουντιάλ.

Αντσελότι: «Γιατί δεν είναι ελκυστικό το ιταλικό ποδόσφαιρο»

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις για το ιταλικό ποδόσφαιρο έκανε ο Κάρλο Αντσελότι και με αφορμή το γεγονός ότι οι ομάδες από το Καμπιονάτο δεν πήγαν καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και για τον αποκλεισμό της Εθνικής Ιταλίας από το Μουντιάλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης:

«Νομίζω πως το ιταλικό ποδόσφαιρο πρέπει να αναζητήσει τρόπους για να βελτιώσει το θέαμα που προσφέρει. Δεν είναι ελκυστικό και αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Είναι ο τομέας της τεχνικής, με την έννοια ότι υπάρχει έλλειψη στοιχείων αναφοράς σε μια γενιά ποδοσφαιριστών που δεν έχει σπουδαίους πρωταθλητές μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, όταν υπήρχαν οι Τότι, Ντελ Πιέρο, Πίρλο, Γκατούζο».

«Η Ιταλία δυσκολεύεται να βρει μια γενιά νέων ταλέντων. Παρά την απρόσμενη επιτυχία στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η ατομική ποιότητα των Ιταλών παικτών αυτή την στιγμή δεν είναι αυτή που ήταν πριν 15 χρόνια».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να σταματάει ο χρόνος των παιχνιδιών, όταν σταματάει και η ροή του παιχνιδιού, απάντησε: «Συμφωνώ και νομίζω ότι αυτή θα είναι η επόμενη αλλαγή στο ποδόσφαιρο. Σήμερα, υπάρχουν παιχνίδια στα οποία δίνονται 10 λεπτά καθυστερήσεων. Θα αφαιρούσε από το παιχνίδι πολλές άχρηστες καθυστερήσεις».