Έβερτον - Κρίσταλ Πάλας 3-2: Τα «ζαχαρωτά» έμειναν στην Premier League με επική ανατροπή!

Η Έβερτον έχανε 0-2 από την Κρίσταλ Πάλας στο ημίχρονο στο «Goodison Park» και κατάφερε να φέρει τούμπα το σκορ και με το 3-2 να παραμείνει και μαθηματικά στην Premier League. Στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν οπαδοί των γηπεδούχων στην επίτευξη του τρίτου τέρματος στο 85’!

Έβερτον - Κρίσταλ Πάλας 3-2: Τα «ζαχαρωτά» έμειναν στην Premier League με επική ανατροπή!

Επική ανατροπή για την Έβερτον που από την κόλαση επέστρεψε στον παράδεισο και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην Premier League για την επόμενη χρονιά, χάρη στο 3-2 επί της Κρίσταλ Πάλας στο εξ αναβολής ματς της 33ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Λίβερπουλ που έφτασε κοντά στον υποβιβασμό της στην Championship, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με 0-2 από την Κρίσταλ Πάλας στο «Goodison Park». Για τους Λονδρέζους άνοιξε το σκορ ο Ματετά στο 21’ και ο Αγιού στο 36’ έδωσε αέρα δύο τερμάτων.

Εκεί λοιπόν που το «Goodison Park» δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για την εικόνα της Έβερτον, είδε μία... άλλη ομάδα να μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο.

Αρχικά ο Κιν μείωσε σε 1-2 στο 54’ και ο Ριτσάρλισον ισοφάρισε σε 2-2 στο 75’. Το χρυσό γκολ για τα «ζαχαρωτά» σημείωσε ο Κάλβερτ-Λιούιν στο 85’ και αρκετοί οπαδοί της Έβερτον παρασυρμένοι από τη χαρά τους, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν.

Χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να απομακρυνθούν οι οπαδοί και να κάτσουν πάλι στις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να κρατηθούν 7 λεπτά καθυστερήσεις.

Τελικά, η Έβερτον κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της σκορ έως το 90+7’ και να βάλει οριστικά τις καρδιές όλων των φίλων της στη θέση τους, μετά από μια χρονιά γεμάτη άγχος και υπό το φόβο του υποβιβασμού.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίφκορντ, Κόλεμαν, Κιν, Χολγκέιτ, Ιβόμπι, Ντουκουρέ, Γκόμες (46’ Ντέλε Άλι), Μικολένκο, Γκόρντον (61’ Γκρέι), Κάλβερτ-Λιούιν, Ριτσάρλισον.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Μπάτλαντ, Κλάιν, Άντερσεν, Γκουέχι, Μίτσελ, Εζέ, Χιουζ (57’ Μιλιβόγεβιτς), Σλουπ (74’ Γκάλαχερ), Αγιού, Ματετά (81’ Μπέντεκε), Ζαχά.