Τότεναμ – Άρσεναλ 3-0: Πάρτι τα «σπιρούνια» στο Λονδίνο και ελπίδες για Champions League

Η Τότεναμ, με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει δις, κέρδισε 3-0 την Άρσεναλ στο ντέρμπι του βορείου Λονδίνου και παρέμεινε «ζωντανή» στο κυνήγι της τέταρτης θέσης στην Premier League που οδηγεί στο Champions League.

Τότεναμ – Άρσεναλ 3-0: Πάρτι τα «σπιρούνια» στο Λονδίνο και ελπίδες για Champions League

Σε… πάρτι μετέτρεψε η Τότεναμ το ντέρμπι του βορείου Λονδίνου με αντίπαλο την Άρσεναλ.

Τα «σπιρούνια» διέλυσαν στην έδρα τους 3-0 την «αιώνια» αντίπαλό τους σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής της Premier League και με το τρίποντο αυτό αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε μείωσε πλέον στον πόντο τη διαφορά της από τους τέταρτους «κανονιέρηδες», δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν, ενώ παράλληλα διεύρυνε και το εντός έδρας αήττητό της στο πρωτάθλημα στα ντέρμπι με την Άρσεναλ που κρατά από τον Μάρτη του 2014.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Χάρι Κέιν. Ο υπαρχηγός της Τότεναμ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 22’ με πέναλτι που κέρδισε ο Σον από μαρκάρισμα του Σέντρικ Σοάρες, ενώ στο 37’ διπλασίασε τα τέρματά του με κοντινή κεφαλιά από ασίστ του Μπεντανκούρ. Το 3-0 ήρθε στο ξεκίνημα της επανάληψης (47’) από τον Σον.

Η Άρσεναλ, που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 33’ λόγω αποβολής του στόπερ Ρομπ Χόλντινγκ με δεύτερη κίτρινη, απογοήτευσε με την εμφάνισή της και μοιραία δεν απέφυγε την ήττα, που ήταν η πρώτη της στο πρωτάθλημα μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στα προηγούμενα παιχνίδια της.

Στις εναπομείναντες αγωνιστικές η Τότεναμ θα αντιμετωπίσει τις Μπέρνλι (15/5, εντός) και Νόριτς (22/5, εκτός), ενώ η Άρσεναλ τις Νιουκάστλ (16/5, εκτός) και Έβερτον (22/5, εντός).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ