Λιντς – Τσέλσι 0-3: Διπλό «σεντονιού» οι «μπλε», κοντά στον υποβιβασμό τα «παγώνια»

Η Τσέλσι κέρδισε 3-0 τη Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ» σε εξ αναβολής ματς της Premier League, που τους φέρνει μία «ανάσα» από το «εισιτήριο» για την έξοδο στο Champions League. Στη ζώνη του υποβιβασμού παρέμειναν τα «παγώνια».

Λιντς – Τσέλσι 0-3: Διπλό «σεντονιού» οι «μπλε», κοντά στον υποβιβασμό τα «παγώνια»

Μία «ανάσα» από την εξασφάλιση της παρουσίας της στο Champions League της επόμενης περιόδου βρίσκεται πλέον η Τσέλσι.

Οι «μπλε» επιβλήθηκαν 3-0 της Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ» σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 33ης αγωνιστικής της Premier League και απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από τους διώκτες τους στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Με το «διπλό» στο δυτικό Γιορκσάιρ η ομάδα του Τόμας Τούχελ αποσπάστηκε στο +8 από την πέμπτη Τότεναμ, η οποία αν δεν κερδίσει αύριο (12/5) την Άρσεναλ στο ντέρμπι του βορείου Λονδίνου, τότε η Τσέλσι θα «σφραγίσει» και μαθηματικά πλέον τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά «σαλόνια».

Όσο για τη Λιντς; Η ήττα αυτή φέρνει τα «παγώνια» ακόμα πιο κοντά στην επιστροφή τους στην Championship, αφού παρέμειναν σταθερά στη ζώνη του υποβιβασμού, δύο «στροφές» πριν το φινάλε στον θεσμό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Τσέλσι άνοιξε το σκορ με το «καλημέρα», καθώς μόλις στο 4ο λεπτό της συνάντησης έφτασε στο 0-1 με γκολ του Μάουντ από ασίστ του Ρις Τζέιμς. Η Λιντς προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στο 24’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντάνιελ Τζέιμς για σκληρό φάουλ στον Ματέο Κόβασιτς.

Οι λονδρέζοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 55’ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Πούλισιτς, πριν ο Λουκάκου διαμορφώσει στο 83’ το τελικό 0-3.