Κλοπ για Χάαλαντ: «Είναι ένα θηρίο, δυστυχώς είναι μια πολύ καλή μεταγραφή»

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ μίλησε για την εκτός έδρας νίκη επί της Άστον Βίλα ενώ ρωτήθηκε και για τη μεταγραφή του Χάαλαντ στη Σίτι. 

Κλοπ για Χάαλαντ: «Είναι ένα θηρίο, δυστυχώς είναι μια πολύ καλή μεταγραφή»

Ο Κλοπ μίλησε μετά τη νίκη επί της Άστον Βίλα, για το διπλό της ομάδας του, τον τραυματισμό του Φαμπίνιο, τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας αλλά και τον Χάαλαντ.

«Ήταν ένα τεράστιο αποτέλεσμα και μια τεράστια εμφάνιση. Η Βίλα μας πλήγωσε και χρειαζόμασταν χρόνο προσαρμογής. Μόλις ξεκινήσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο, είδαμε πού ήταν οι αδυναμίες. Παίξαμε γύρω από αυτό και η άμεση απάντηση μας ήταν σημαντική. Έπρεπε να προσπαθήσουμε πολύ. Είπα στα παιδιά ότι η απόδοση τους ήταν η εξαιρετική. Η Βίλα έχει ποιότητα και είμαι πραγματικά περήφανος για τους παίκτες μου. Η Βίλα επιτέθηκε σε εμάς και ξέραμε ότι έπρεπε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Μόλις το κάναμε αυτό, ήταν όλα μια χαρά. Ήταν μια πολύ δύσκολη νίκη και είμαι περήφανος για τους παίκτες μου».

Για τον τραυματισμό του Φαμπίνιο:

«Είναι ένα μεγάλο πλήγμα για εμάς. Ένιωσε μια μυϊκή ενόχληση και ελπίζουμε να μην είναι κάτι το σοβαρό, αλλά δεν γνωρίζω ακόμα. Είναι αισιόδοξος, αλλά θα δούμε. Νομίζω πως θα είναι εντάξει για τον τελικό του FA Cup, αλλά δεν το ξέρω σίγουρα. Θα πρέπει να αξιολογηθεί πρώτα ο τραυματισμός».

Αν θα μπορούσε να παίξει καλύτερα η ομάδα:

«Δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι θα ήταν ένας δύσκολος αγώνας για εμάς, αλλά η εμφάνιση των παιδιών ήταν απολύτως φανταστική. Το Σάββατο ο τελικός θα είναι δύσκολος, αλλά θα είμαστε έτοιμοι. Δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να κερδίσουμε εύκολα. Είναι μια ομάδα υψηλής ποιότητας. Όλα τα πράγματα που έκαναν μας έβαλαν υπό πίεση. Έχουμε την κατάστασή μας και αν θέλεις να κερδίσεις ένα εκτός έδρας παιχνίδι πρέπει να ανοίξεις χώρους. Χρειαζόμασταν χρόνο για να μπούμε στο παιχνίδι, αλλά πριν μπούμε στο παιχνίδι ήταν 1-1. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος. Ήταν μια τεράστια εμφάνιση στα μέσα Μαΐου».

Για τον Μανέ που σκόραρε και ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας:

«Είναι μια μηχανή. Είναι ένας τεράστιος, τεράστιος παίκτης. Ήταν ένα κορυφαίος γκολ, είναι ένας φανταστικός παίκτης. Είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Είναι μηχανή, του το είπα μετά το παιχνίδι. Είναι τεράστιος παίκτης. Η σωματική του κατάσταση είναι φοβερή. Είναι ένας συνδυασμός τεχνικής, επιθυμίας και σωματικών προσόντων, όταν αυτή τη στιγμή όλοι έχουν λίγη δύναμη στα πόδια. Είναι απλά ένας φανταστικός παίκτης παγκόσμιας κλάσης».

Για την απουσία του Ρόμπερτσον:

«Δεν ήταν στην αποστολή γιατί ήθελα να ξεκουραστεί στο σπίτι του. Εκτός από αυτό, θα πρέπει να είμαστε καλά».

Για τον Σαββατιάτικο τελικό με την Τσέλσι:

«Είναι πραγματικά δύσκολο. Θα ξεκινήσουμε ξανά την ανάλυση για την Τσέλσι. Στη συνέχεια, την Πέμπτη θα προετοιμάσουμε τα παιδιά. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους για την νίκη. Τα προβλήματα τα έχουμε δημιουργήσει στους εαυτούς μας εξαιτίας όλων των τελικών! Μας αρέσει όμως αυτό. Είναι έντονο αλλά μας αρέσει».

Για την μεταγραφή του Χάαλαντ στη Μάντσεστερ Σίτι:

«Πόσο καλύτερους τους κάνει; Πολύ! Δυστυχώς είναι μια πολύ καλή μεταγραφή! Είναι ένα θηρίο. Δυστυχώς είναι μια πολύ καλή μεταγραφή».