Άστον Βίλα-Λίβερπουλ 1-2: Επιστροφή στις νίκες και το όνειρο μένει ζωντανό

Η Λίβερπουλ νίκησε με 2-1 εκτός έδρας την Άστον Βίλα με ανατροπή και κράτησε ζωντανές τις επλίδες της για την κατάκτηση της Premier League. Ανησυχία για τον Φαμπίνιο που αποχώρησε τραυματίας.

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ 1-2: Επιστροφή στις νίκες και το όνειρο μένει ζωντανό

Επέστρεψε στις νίκες η Λίβερπουλ μετά την ισοπαλία με την Τότεναμ. Οι «κόκκινοι» αν και βρέθηκαν να χάνουν μόλις στο τρίτο λεπτό από την Άστον Βίλα κατάφεραν να πάρουν την νίκη με 2-1 σε εξ’ αναβολής αναμέτρηση για την 33η αγωνιστική της Premier League.

Το σκορ άνοιξε ο Ντάγκλας Λουίζ με τους Reds να «γυρίζουν» το ματς με τους Μάτιπ (6’) και Μανέ (65’) και να πιάνουν την Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Σε όλο το ματς αγωνίστηκε ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος έκανε ακόμη μια καλή εμφάνιση ενώ πονοκέφαλο στον Γιούργκεν Κλοπ προκαλεί το γεγονός πως ο Φαμπίνιο αποχώρησε τραυματίας στο 30’ πιάνοντας τον οπίσθιο μηριαίο.

Δεν έχει γίνει σαφές ακόμη εάν επρόκειτο για μια προληπτική αλλαγή ενώ θυμίζουμε πως η Λίβερπουλ παίζει το Σάββατο (14/5) στον τελικό Κυπέλλου με την Τσέλσι και στις 28 του μηνός με την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League.

Λίβερπουλ και Σίτι έχουν από 86 βαθμούς με τους «πολίτες» να υπερτερούν στην διαφορά τερμάτων (+3) και να έχουν ένα ματς λιγότερο.

Με αυτό το τέρμα ο Μανέ έφθασε τα 15 φέτος στην Premier League και έτσι η Λίβερπουλ έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που τρεις παίκτες της έχουν πετύχει τουλάχιστον 15 γκολ σε μια σεζόν (Ζότα και Σαλάχ οι άλλοι δύο) μετά την Μάντσεστερ Σίτι το 2014 (Γιάγια Τουρέ, Αγκουέρο, Τζέκο).

Οι ενδεκάδες του ματς:

Άστον Βίλα: Μαρτίνεθ, Κόνσα, Μίνγκς, Ντίν, Κάς, Νακάμπα (61' Τσουκγουεμέκα), ΜακΓκίν, Λουίζ, Κουτίνιο (70' Μπουεντία), Ίνγκς, Γουότκινς (81' Τραορέ)

Λίβερπουλ: Άλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαμπίνιο (30' Χέντερσον), Τζόουνς (62' Τιάγκο), Κεϊτά, Μανέ, Ζότα, Ντίας (71' Σαλάχ)