Έκανε πάρτι η Μπάγερν (vid)

Διέσυρε με 5-0 στο γερμανικό Σούπερ Καπ την Άιντραχτ με τον Λεβαντόφσκι να κάνει χατ τρικ.

Έκανε πάρτι η Μπάγερν (vid)

Τον Μάιο η Άιντραχτ έκανε τη μεγάλη έκπληξη. Κατέβαλε τη Μπάγερν και κατέκτησε το Κύπελλο. Χθες οι πρωταθλητές ήταν έτοιμοι για εκδίκηση. Και την πήραν διασύροντας την αντίπαλό τους με 5-0 μέσα στην Κόμερζμπανκ Αρένα της Φρανκφούρτης. Με φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς επέλεξε να παρατάξει τη Μπάγερν ο Νίκο Κόβατς στο ντεμπούτο του. Όχι μόνο σε διάταξη, αλλά και σε πρόσωπα. Άξιο αναφοράς ότι πέραν της τετράδας της άμυνας, ποδοσφαιριστής ανασταλτικών καθηκόντων ήταν μόνο ο Χάβι Μαρτίνες!

Οι υπόλοιποι έξι θα μπορούσαν να κινηθούν σε οποιαδήποτε θέση εντός και εκτός αντίπαλης περιοχής. Επιπλέον, ο Κροάτης δεν έδωσε φανέλα βασικού ούτε σε έναν νεοαποκτηθέντα. Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, οι Βαυαροί ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζητούσαν τρόπο για να διασπάσουν την άμυνα των «αετών». Κάθε λεπτό που περνούσε ανέβαζαν και το ρυθμό τους. Τελικά, την πρώτη αξιόλογη φάση τη δημιούργησαν στο 21’ και συνέπεσε με γκολ. Ο Κίμιχ έβγαλε πολύ ωραία και φαλτσαριστή σέντρα.

Ο χώρος που κινούταν ο Λεβαντόφσκι δεν επιτηρήθηκε σωστά από τον Άμπρααμ και τον Χασέμπε και ο Πολωνός άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Στο 23’ ο Γκατσίνοβιτς ολοκλήρωσε την πρώτη επιθετική ενέργεια των γηπεδούχων με σουτ εκτός περιοχής (λίγο άουτ) και τρία λεπτά αργότερα το ματς κρίθηκε. Ο Ρόμπεν εκτέλεσε κόρνερ, ο Λεβαντόφσκι έκανε άλμα ανενόχλητος και αφού συνέβη αυτό, θα ήταν έκπληξη αν δεν σκόραρε. Και το έκανε με νέα κεφαλιά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους η Άιντραχτ φανέρωσε επιθετικές διαθέσεις, προκάλεσε προβλήματα (ειδικά) στον Χούμελς, αλλά η υπεροχή της δεν είχε άλλο αντίκρισμα.

Και στο ξεκίνημα του δευτέρου η Μπάγερν ανέβασε ξανά την απόδοσή της. Πίεζε ασφυκτικά και το αποτέλεσμα ήταν να «πνίξει» τους παίκτες της ομάδας της Φρανκφούρτης. Στο 54’ ο Χασέμπε έχασε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή από τον Μίλερ. Αυτός έπαιξε το 1-2 με τον Ρόμπεν και με το που έγινε πάλι αποδέκτης της μπάλας πάσαρε μακριά στον Λεβαντόφσκι. Αυτός έβαλε πλάτη τον Άμπρααμ και «εκτέλεσε» τον Ρόονου. Ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας της Άιντραχτ δέχτηκε κι άλλο γκολ στο 63’. Αυτή τη φορά έβγαλε παράλληλη σέντρα ο Αλάμπα και ο Κομάν, στο δεύτερο δοκάρι, παραβίασε κενή εστία. Στο 85’ ο Κομάν ξεκίνησε εντυπωσιακά ταχυδυναμική κούρσα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Τιάγκο Αλκάνταρα για να σημειώσει ανενόχλητος το 5-0 με πλασέ. Πολλή δουλειά πρέπει να κάνει ο Άντολφ Χούτερ στη νέα του ομάδα…

Διαιτητής: Φριτζ. Θεατές: 50.000.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Ρόνοου, Άμπρααμ, Χασέμπε, Σαλσίδο, Βίλεμς, Ντα Κόστα, Τορό, Ντε Γκουζμάν (64’ Ρέμπιτς), Φαμπιάν (64’ Μπλουμ), Γκατσίνοβιτς, Αλέρ (76’ Γιόβιτς).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Κίμιχ, Σούλε, Χούμελς, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνες, Τιάγκο Αλκάνταρα, Μίλερ (64’ Γκορέτσκα), Ρόμπεν (57’ Κομάν), Ριμπερί, Λεβαντόφσκι (72’ Βάγκνερ).