Μπόρνμουθ-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0: Έχασε την ευκαιρία, θα έχει κι άλλη...

Η αδικημένη από τη διαιτησία Νότιγχαμ Φόρεστ έχασε 1-0 από την ανώτερη Μπόρνμουθ που ανεβαίνει απευθείας στην Premier League. Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει το δικαίωμα να ελπίζει σε άνοδο μέσω των play off. 

Μπόρνμουθ-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0: Έχασε την ευκαιρία, θα έχει κι άλλη...

Δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο στην Premier League η Νότιγχαμ Φόρεστ, κάτι που πέτυχε η Μπόρνμουθ με τη νίκη της με 1-0 στον «τελικό» της Championship. Έτσι η ομάδα ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη θα διεκδικήσει την άνοδο μέσω των play off, έχοντας την ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο να κάνει κάτι πολύ καλύτερο (είχε δοκάρι, δεν της δόθηκε πέναλτι), αλλά στην επανάληψη δεν κατάφερε να απειλήσει και δέχτηκε προς το τέλος το γκολ της ήττας. Η Μπόρνμουθ ακολουθεί την Φούλαμ στη μεγάλη κατηγορία εξασφαλίζοντας και τα τεράστια έσοδα των 185 εκατομμυρίων ευρώ, η Νότιγχαμ περιμένει τα μπαράζ, με πιθανότερους αντίπαλους τις Χάντερσφιλντ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Λούτον.

Πολύ δυνατό το πρώτο μέρος με την Φόρεστ να δικαιούται το προβάδισμα, αφού είχε δοκάρι στο 9' με κοντινό σουτ του Σάριντζ, ενώ στο 41' ο ίδιος παίκτης υποδείχτηκε λανθασμένα οφσάιντ και στην εξέλιξη ανατράπηκε από τον Τράβερς. Με τη Νότιγχαμ να μην παίρνει το πέναλτι από την εσφαλμένη απόφαση του κυπριακής καταγωγής βοηθού. Στο 30' οι φιλοξενούμενοι είχαν απειλήσει με τον Τζόνσον, αλλά το σουτ κόπηκε πριν πάει στην εστία από τον Ζεμούρα. Η Μπόρνμουθ είχε κάποιες επικίνδυνες στιγμές, αλλά όχι την πολύ μεγάλη φάση.

Καλύτερη η Μπόρνμουθ στο ξεκίνημα της επανάληψης, είχε κατοχή μπάλας και κυνήγησε το γκολ για το προβάδισμα. Στο 66' ο Μπίλινγκ είχε την ευκαιρία, αλλά ο Σαμπά τον νίκησε από πλάγια. Και στο 71' πάλι ο γκολκίπερ της Φόρεστ απέκρουσε σουτ του Άντονι. Η Νότιγχαμ με φανερή την απουσία του Γκράμπαμ δεν μπορούσε να φτάσει ούτε σε τελική αυτό το διάστημα. Είχε μια καλή στιγμή με τον Γέιτς στο 77', αλλά στο 83' δέχτηκε το γκολ από τον Μουρ, έπειτα από πολύ έξυπνη πάσα από φάουλ του Μπίλινγκ. Στις καθυστερήσεις χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από τον Σάριντζ για την ισοφάριση, αλλά η Μπόρνμουθ κράτησε και πανηγύρισε την επιστροφή της μετά από δύο χρόνια στη μεγάλη κατηγορία.

MΠΟΡΝΜΟΥΘ: Τράβερς, Σμιθ, Φίλιπς, Κέλι, Ζεμούρα, Λέρμα (59΄Μουρ), Λ. Κουκ, Κρίστι (88' Πίρσον), Μπίλινγκ, Άντονι (88' Μέπαμ), Σολάνκι

ΝΟΤΙΓΧΑΜ: Σαμπά, Γουόραλ, Σ. Κουκ (84' Λαριά), Μακ Κένα, Σπενς, Γέιτς, Κάρνερ, Κόλμπακ (84' Λόλεϊ), Ζινκερνάγκελ (84' Μάιτεν), Σάριντζ, Τζόνσον