Φούλαμ: Κατέκτησε την Championship με τον Μίτροβιτς να «σπάει τα κοντέρ»

Η Φούλαμ κατέκτησε την Championship  επικρατώντας με 7-0 της Λούτον την Δευτέρα (2/5) με τον Αλεξάνταρ Μίτροβιτς να σπάει το ρεκόρ τερμάτων σε σεζόν 46 αγώνων. Ζαλίζουν οι επιδόσεις των «κότατζερς».

Φούλαμ: Κατέκτησε την Championship με τον Μίτροβιτς να «σπάει τα κοντέρ»

Πανηγυρική είναι η επιστροφή της Φούλαμ στην Premier League καθώς οι «κότατζερς» επικράτησαν με 7-0 της Λούτον και κατέκτησαν την Championship. Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς πέτυχε το 43ο τέρμα του στην σεζόν και έσπασε το ρεκόρ που κρατούσε ο Γκάι Γουίτιγχαμ από το 1993 με 42 γκολ.

Ο Μίτροβιτς έσπασε το ρεκόρ ενώ απομένει ακόμη μια αγωνιστική ενώ απέχει 12 τέρματα από τον δεύτερο σκόρερ της κατηγορίας, Ντόμινικ Σολάνκι.

Ο Φάμπιο Καρβάλιο, ο οποίος από το καλοκαίρι θα ανήκει στην Λίβερπουλ, έχει φέτος συμμετοχή σε 18 τέρματα είτε με γκολ είτε με ασίστ.

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα κατάφεραν να φέρουν την ομάδα ξανά στην μεγάλη κατηγορία με την πρώτη προσπάθεια μετά τον υποβιβασμό τους πέρσι. Παράλληλα, αυτό είναι το πρώτο τρόπαιο που κατακτά η Φούλαμ από το 2001.

Ο Μίτροβιτς απέχει από το ρεκόρ των περισσότερων τερμάτων καθώς αυτό κατέχει ο Τζώρτζ Κάμσελ της Μίντλεσμπρο από το 1928.

Μάλιστα, αυτή ήταν η τρίτη νίκη της Φούλαμ με 7-0 την φετινή σεζόν μετά από εκείνες απέναντι σε Μπλάκμπερν και Ρέντινγκ.

Τέλος, η Φούλαμ έγινε η δεύτερη ομάδα μετά την Μάντσεστερ Σίτι το 2002 που πετυχαίνει 100 τέρματα στην δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας και η πρώτη που πετυχαίνει πάνω από 50 γκολ εντός και 50 γκολ εκτός έδρας σε μία σεζόν μετά την Τότεναμ το 1960.