Premier League: «Κανονιέρηδες» ή «πολίτες»;

Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι ανοίγουν τον... χορό των ντέρμπι στην Αγγλία και ολόκληρο το νησί χορεύει στους ρυθμούς τους.

Premier League: «Κανονιέρηδες» ή «πολίτες»;

Τον Ντάνι Γουέλμπεκ προορίζει για τη βασική ενδεκάδα της Άρσεναλ ο Ουνάι Έμερι, αφού δεν μπορεί να υπολογίζει για την άυμνά του τους Μονρεάλ και Κολάσινατς που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Οι «κανονιέρηδες» στο πρώτο τους επίσημο ματς στη μετά Βενγκέρ εποχή θα προσπαθήσει να κάνει πρεμιέρα με το δεξί, κόντρα στην περσινή πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, στο Λονδίνο. Στην προσπάθεια αυτή ο Έμερι αναμένεται να δώσει αμυντικό ρόλο στον Γουέλμπεκ, για τον οποίο έχει παραδεχθεί ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις. Ο προπονητής των «κανονιέρηδων» στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα εκθείασε το πνεύμα του Γουέλμπεκ, τονίζοντας ότι έτσι πρέπει να είναι και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας, δηλαδή να βάζουν το κλαμπ πάνω από τους ίδιους και να αγωνίζονται όπου και όπως τους ζητηθεί.

Η Σίτι αναμένεται να αποτελέσει δύσκολο εμπόδιο για την Άρσεναλ, αφού οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είναι πιο δεμένοι από την περσινή σεζόν κι έχουν συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία. Όλα αυτά φυσικά απομένει να αποδειχθούν και στο χορτάρι, στο μεγάλο ντέρμπι της Premier League Που θα ξεκινήσει στις 18:00.

Στις 15:30 η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Γουεστ Χαμ και η Σαουθάμπτον την Μπέρνλι.