Ντέρμπι στο «Ολντ Τράφορντ»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Τσέλσι για την 37η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ

Ντέρμπι στο «Ολντ Τράφορντ»

Ματς πρωταθλήματος από το… πουθενά έχει προκύψει μεσοβδόμαδα στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς η διοργανώτρια όρισε σήμερα τον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι για την 37η αγωνιστική, παρότι τα υπόλοιπα παιχνίδια της συγκεκριμένης… στροφής του αγγλικού πρωταθλήματος θα διεξαχθούν στις 15 Μαΐου. Ο ορισμός του εν λόγω ματς ενόχλησε τους ιθύνοντες των «κόκκινων διαβόλων», καθώς το πρόγραμμά τους… μπουκώνεται άνευ λόγου και παρότι η δυσαρέσκειά τους εκφράστηκε και στη λίγκα δεν άλλαξε κάτι και το ματς θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Πρόκειται για πολύ σημαντική αναμέτρηση για τις δύο ομάδες, οι οποίες αφενός είναι ντεφορμέ και πασχίζουν να βρουν τα πατήματά τους, αφετέρου χρειάζονται πάση θυσία τους βαθμούς της νίκης στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν τα πολυπόθητα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Οι «μπλε» του Λονδίνου, βεβαίως, βρίσκονται σε πολύ καλύτερη βαθμολογική μοίρα, καθώς είναι στο χέρι τους να καπαρώσουν μια θέση στην πρώτη τετράδα για να σιγουρέψουν την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Γιουνάιτεντ είναι στο -6 από την πρώτη τετράδα, έχοντας μάλιστα και ματς περισσότερο.

Στο διά ταύτα της αποψινής αναμέτρησης, οι δύο αντίπαλοι θα παραταχθούν στο ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ» με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Η Γιουνάιτεντ δεν θα έχει σίγουρα στις τάξεις της τους τραυματίες Καβάνι, Πογκμπά και Σο, με τους δύο τελευταίους μάλιστα να έχουν παίξει πιθανότατα τα τελευταία τους ματς με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ. Ελπίδες επιστροφής, ωστόσο, υπάρχουν για τον Φρεντ, ενώ ίσως επανέλθει στο βασικό σχήμα και ο Μαγκουάιρ, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί στο πρόσφατο παιχνίδι με την Άρσεναλ μετά τις απειλές για βόμβα στο σπίτι του.

Στον αντίποδα, τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε για την Τσέλσι, η οποία θα παραταχθεί στο Μάντσεστερ χωρίς τους Τσίλγουελ, Χάντσον-Οντόι και Κόβατσιτς. Το θετικό για τον Τόμας Τούχελ είναι ότι οι Τζέιμς, Κρίστενσεν και Ρούντιγκερ έχουν καλές πιθανότητες να επανέλθουν στη δράση. Ιδίως για τον τελευταίο ο κόουτς των «μπλε» επιβεβαίωσε προ ολίγων ημερών ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα το καλοκαίρι, ωστόσο αν κριθεί αγωνιστικά έτοιμος θα μπει κανονικά στο βασικό σχήμα.

Η Γιουνάιτεντ θα προσπαθήσει να αποφύγει μια τρίτη σερί ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά από το 2015 (με τον Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο τότε), έχοντας την παράδοση στο πλευρό της. Πράγματι, οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι αήττητοι απέναντι στην Τσέλσι στα τελευταία οκτώ παιχνίδια τους στο «Ολντ Τράφορντ» (μετρούν τρεις νίκες και πέντε ισοπαλίες), ενώ η τελευταία εκτός έδρας νίκη των Λονδρέζων σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ ήταν το μακρινό 2013. Οι «μπλε» έχουν μόλις μία νίκη στους τελευταίους 10 αγώνες τους με τη Γιουνάιτεντ, ωστόσο είναι αήττητοι μακριά από το «Στάμφορντ Μπριτζ» από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν είχαν ηττηθεί στο… Μάντσεστερ με θύτη την έτερη εκπρόσωπο της πόλης, τη Σίτι.