Μαλντίνι: «Φυσικά είναι στόχος το πρωτάθλημα για την Μίλαν, έχουμε πάρει δύο τα τελευταία 20 χρόνια»

Ο θρύλος της Μίλαν, Πάολο Μαλντίνι μίλησε για την μάχη του τίτλου στην Serie A τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι για τους «ροσονέρι» να φθάσουν στην κατάκτηση του «scudetto».

Μαλντίνι: «Φυσικά είναι στόχος το πρωτάθλημα για την Μίλαν, έχουμε πάρει δύο τα τελευταία 20 χρόνια»

Ο Πάολο Μαλντίνι μίλησε μετά την νίκη της Μίλαν επί της Λάτσιο και την επιστροφή της στην κορυφή της Serie A υπογραμμίζοντας πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο πρωταρχικός στόχος των «ροσονέρι».

«Θα ήθελα να εκφράσω μια πολύ απλή ιδέα που αισθάνομαι πολύ δική μου ως παίκτης της Μίλαν: Είμαι περήφανος για την ομάδα, για το προσωπικό και για όσα μας δίνουν οι οπαδοί» ανέφερε ο θρύλος της Ιταλικής ομάδας και συνέχισε:

«Είναι πραγματικό το συναίσθημα, είναι η ουσία της δουλειάς μας, αυτό που μας κάνει να νιώθουμε καλά και που μας κάνει να ζούμε με μια έντονη συναισθηματική κατάσταση, μερικές φορές ασταθή, αλλά που προκαλεί πολύ ευχάριστα συναισθήματα.
Σε τέτοιες εποχές, ο στόχος είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό: πρέπει να στοχεύουμε πολύ ψηλά. Στην αρχή της χρονιάς δεν περίμενε ότι θα φθάναμε τόσο ψηλά, αλλά πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως κίνητρο. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Για να είμαστε εδώ και να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το πνεύμα αυτοθυσίας. Αν είμαστε εδώ, είναι επειδή πάντα πιστεύαμε σε αυτό. Ίσως ακόμη και όταν δεν το επικοινωνούσαμε, πάντα το σκεφτόμασταν. Η κατάκτηση του τίτλου δεν είναι κάτι τετριμμένο, γιατί τα τελευταία 20 χρόνια η Μίλαν έχει κερδίσει δύο sudetto. Θα ήταν ένα απίστευτο αποτέλεσμα. Όταν σου δοθεί η ευκαιρία, πρέπει να προσπαθήσεις σκληρά. Τότε, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, ξέρεις ότι το έχεις κάνει το καλύτερο που μπορούσες», κατέληξε.